Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Ανακοίνωση παρουσίασης διπλωματικής εργασίας Ξυπόλητου Α. - ΗΜΜΥ

  • Συντάχθηκε 02-11-2012 13:43 από Galateia Malandraki Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: gmalandraki<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: υπάλληλος ΑΡΜΗΧ.

    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    ΑΧΙΛΛΕΑ ΞΥΠΟΛΥΤΟΥ

    με θέμα

    Ανάπτυξη Ευφυούς Συστήματος Παρακολούθησης και Πρόβλεψης Ενεργειακής Ζήτησης με Χρήση Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών (GIS) στην Περιοχή των Χανίων.

    Development of Intelligent System for Monitoring and Predicting Energy Demand utilizing Geographic Information System (GIS) in the area of Chania.

    Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, 1μμ
    Αίθουσα B1.003, Πολυτεχνειούπολη

    Εξεταστική Επιτροπή

    Καθ. Κώστας Καλαϊτζάκης (επιβλέπων)
    Καθ. Γιώργος Σταυρακάκης
    Επικ. Καθ. Διονυσία Κολοκοτσά


    Περίληψη

    Στην παρούσα εργασία εξετάζεται η συμβολή του ArcGis στην μελέτη του φαινομένου Αστικής Θερμικής Νησίδας και την επιρροή που έχει στην ηλεκτρική κατανάλωση. Αναπτύσσονται μεθοδολογίες για την εισαγωγή, επεξεργασία, χωρική και χρονική αποτύπωση δεδομένων θερμοκρασίας αέρα και ηλεκτρικού φορτίου της πόλης των Χανίων στο περιβάλλον του ArcGis. Συγκρίνεται η αποτελεσματικότητα των αλγορίθμων χωρικής παρεμβολής που περιλαμβάνει το ArcGis στην εκτίμηση θερμοκρασίας και αναπτύσσονται τεχνικές και μεθοδολογίες για την επεξεργασία, απεικόνιση και συσχέτιση των δεδομένων στο ArcGis. Προτείνονται διάφορες τεχνικές αναπαράστασης δεδομένων και εξετάζεται η συσχέτιση μεταξύ της θερμοκρασίας και του ηλεκτρικού φορτίου τοπικά.

    Συνημμένα:

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012