Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Ανακοίνωση Παρουσίασης Διπλωματικής Εργασίας Ζωγράφου Ιακωβίνας Τμήματος ΗΜΜΥ

  • Συντάχθηκε 23-10-2012 10:23 από Eleni Stamataki Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: estamataki<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: σύνταξη/αποχώρηση υπάλληλος.
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΙΑΚΩΒΙΝΑΣ

    με θέμα

    “Κατανεμημένη Παρακολούθηση Παραβίασης Κατωφλίου σε Δίκτυα Αισθητήρων ”
    “Distributed Monitoring of Threshold Crossing in Sensor Networks”

    Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012, 11πμ
    Αίθουσα συνεδριάσεων MUSIC, Κτίριο Επιστημών, Πολυτεχνειούπολη

    Εξεταστική Επιτροπή
    Επ. Καθ. Αντώνιος Δεληγιαννάκης (επιβλέπων)
    Καθ. Μίνως Γαροφαλάκης
    Καθ. Βασίλειος Σαμολαδάς


    Περίληψη

    Οι περιορισμένες δυνατότητες των αισθητήρων σε αποθέματα ενέργειας καθώς και η ανάγκη για λήψη αξιόπιστων ειδοποιήσεων σε περιπτώσεις ανίχνευσης παραβιάσεων καθιστούν απαραίτητη την ανάπτυξη τεχνικών που θα εξασφαλίζουν στο δίκτυο μεγαλύτερη διάρκεια ζωής ενώ θα μπορούν παράλληλα να αναγνωρίσουν περιπτώσεις άμεσης ανάγκης και επέμβασης. Πολλά πρωτόκολλα και αλγόριθμοι έχουν αναπτυχθεί προς αυτή την κατεύθυνση, με έμφαση όμως στην αποτίμηση απλών συναρτήσεων, όπως ο υπολογισμός του αθροίσματος/μέσου όρου τιμών των αισθητήρων κτλ. Πρόσφατα προτάθηκε η γεωμετρική μέθοδος, η οποία επιτρέπει σε ένα δίκτυο κόμβων να ελέγχει με κατανεμημένο τρόπο αν η τιμή μίας σύνθετης συνάρτησης, υπολογισμένη πάνω σε δεδομένα των κόμβων, βρίσκεται πάνω ή κάτω από ένα κατώφλι.
    Στην εργασία μας αντιμετωπίσαμε το παραπάνω πρόβλημα σε ιεραρχικές τοπολογίες, δίνοντας έμφαση σε δίκτυα αισθητήρων, τα οποία οργανώνονται με φυσικό τρόπο σε δέντρα συλλογής δεδομένων. Σε κάθε τέτοιο δέντρο δημιουργούνται ιεραρχικές σχέσεις μεταξύ κάθε κόμβου με κόμβους πατέρα/παιδιών. Η δυνατότητα όμως των κόμβων για broadcast επικοινωνία επιτρέπει σε κάθε κόμβο να συνομιλεί με περισσότερους του ενός εν-δυνάμει πατεράδες. Χρησιμοποιώντας συναρτήσεις ορισμένες πάνω στο μέσο όρο των διανυσμάτων μέτρησης που συλλέγουν οι κόμβοι, καθώς και με την επιβολή περιορισμών (constraints) σε αυτούς και της παρακολούθησής τους μέσω της γεωμετρικής προσέγγισης, δώσαμε στους κόμβους τη δυνατότητα να μπορούν να ελέγχουν σε μία ευρύτερη περιοχή αν υπάρχει παραβίαση και να στέλνουν ειδοποίηση στην περίπτωση που οι καθορισμένοι περιορισμοί δεν ικανοποιούνται. Με αυτόν τον τρόπο κατορθώσαμε να μειώσουμε σημαντικά τον όγκο της μεταδιδόμενης πληροφορίας που στέλνεται συνολικά στο δίκτυο.


    Συνημμένα:

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012