Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Αλλαγή ώρας Παρουσίασης Διπλωματικής Εργασίας Παλόλλη Γεωργίου Τμήματος ΗΜΜΥ

  • Συντάχθηκε 12-10-2012 11:23 από Eleni Stamataki Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: estamataki<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: σύνταξη/αποχώρηση υπάλληλος.
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    ΠΑΛΟΛΛΗ ΓEΩΡΓIΟΥ

    με θέμα


    “Εργαλείο μέτρησης ετεροαναφορών βασισμένο στον Google Scholar”


    Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012, 12.00 π.μ.
    Αίθουσα Συνεδριάσεων MUSIC, Κτίριο Επιστημών, Πολυτεχνειούπολη


    Εξεταστική Επιτροπή

    Επ. Καθ. Αντώνιος Δεληγιαννάκης (επιβλέπων)
    Καθ. Σταύρος Χριστοδουλάκης
    Καθ. Μίνως Γαροφαλάκης



    Περίληψη

    Στα πλαίσια της παρούσας διπλωματικής εργασίας αναπτύχθηκε μία εφαρμογή η οποία έχει σαν βασική λειτουργία την εύρεση συγκεκριμένου αριθμού αναφορών (citations) που υπάρχουν σε επιστημονικές δημοσιεύσεις (papers) που είναι αναρτημένες στον Google Scholar. Η ιδιαιτερότητα σε αυτόν τον αριθμό είναι πως δεν συνυπολογίζονται οι αναφορές που προέρχονται από δημοσιεύσεις των ίδιων των συγγραφέων της πρώτης δημοσίευσης (self-citations).
    Επίσης η εφαρμογή έχει την δυνατότητα να βρει τις αναφορές που γίνονται στις δημοσιεύσεις ενός συγγραφέα σε συγκεκριμένο χρονικό εύρος (πχ οι αναφορές που έχει ο συγγραφέας Α τα έτη 2001 έως και σήμερα).
    Τέλος υπάρχει η δυνατότητα εμφάνισης όλων των αυτοαναφορών και ετεροαναφορών για την κάθε δημοσίευση των αποτελεσμάτων ξεχωριστά και στις δύο παραπάνω κατηγορίες.

    Αντίθετα, η εμφάνιση των αποτελεσμάτων στην αναζήτηση που προσφέρει ο Google Scholar (scholar.google.com) δεν περιλαμβάνει την μη συμπερίληψη των αυτοαναφορών στον υπολογισμό του συνόλου των αναφορών και αναζήτηση αναφορών σε εύρος χρόνων.

    Η αναζήτηση πραγματοποιείται εισάγοντας απαραίτητα το όνομα του επιστημονικού συγγραφέα και προαιρετικά το μέρος δημοσίευσης καθώς και χρονικό εύρος για τις δημοσιεύσεις του επιθυμητού συγγραφέα.

    Συνημμένα:

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012