Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Ανακοίνωση Παρουσίασης Διπλωματικής Εργασίας Θερμολιά Χρυσώς Τμήματος ΗΜΜΥ

  • Συντάχθηκε 12-10-2012 10:29 από Eleni Stamataki Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: estamataki<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: σύνταξη/αποχώρηση υπάλληλος.
    Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    ΘΕΡΜΟΛΙΑ ΧΡΥΣΩ

    με θέμα

    “Πρόβλεψη της εξέλιξης της ασθένειας της Διπολικής Διαταραχής με χρήση τεχνολογιών Σημασιολογικού Ιστού”
    “Prediction of the evolution of Bipolar Disorder using Semantic Web Technologies”

    Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012, 9πμ
    Αίθουσα 145.Π42, Κτίριο Επιστημών, Πολυτεχνειούπολη

    Εξεταστική Επιτροπή
    Καθ. Ευριπίδης Πετράκης (επιβλέπων)
    Καθ. Μιχαήλ Ζερβάκης
    Επικ. Καθ. Μιχαήλ Λαγουδάκης


    Περίληψη

    Η ποιότητα των υπηρεσιών υγείας, καθώς και η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των ιατρικών οδηγιών μπορεί να βελτιωθεί εισάγοντας τεχνολογίες διαχείρισης της πληροφορίας στις μέχρι τώρα καθορισμένες ιατρικές ενέργειες στο ιατρικό περιβάλλον. Ασθένειες οι οποίες εξελίσσονται στο χρόνο απαιτούν τη συνεχή παρακολούθηση του ασθενούς από το γιατρό ώστε να λαμβάνεται η βέλτιστη θεραπεία σε πραγματικό χρόνο. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολο ειδικά αν ο γιατρός διαχειρίζεται πολλούς ασθενείς ή η ασθένεια μεταβάλλεται συνεχώς.
    Σε αυτή τη διπλωματική εργασία επικεντρωνόμαστε στην ασθένεια της Διπολικής Διαταραχής, μια ασθένεια με μεγάλη μεταβολή στο χρόνο, όπου συχνά εμφανίζονται κρίσιμα περιστατικά που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ζωή του ασθενούς. Ο σχεδιασμός και η διαχείρισή μας επικεντρώνεται στο καταθλιπτικό επεισόδιο Breakthrough, ένα επεισόδιο αρκετά σύνηθες στους ασθενείς πάσχοντες από Διπολική Διαταραχή.
    Προτείνουμε τη χρήση τεχνολογιών Σημασιολογικού Ιστού για την ανάπτυξη ενός συστήματος βασισμένο σε οντολογία η οποία σχεδιάστηκε για την αναπαράσταση και διαχείριση της πληροφορίας του ιατρικού φάκελο κάθε ασθενή και τη διαχείριση της εξέλιξης της ασθένειας. Βασισμένοι στις ιατρικές οδηγίες, εφαρμόζουμε λογικούς κανόνες στα δεδομένα μας (reasoning) και εξάγουμε γνώση ώστε να μπορούμε να προτείνουμε στο γιατρό την καλύτερη δυνατή θεραπεία ανά ασθενή.
    Το σύστημα μας προσφέρει στο γιατρό τη δυνατότητα για εξατομικευμένη και συνεχή παρακολούθηση της κατάστασης του ασθενούς, άμεση πρόσβαση στον ιατρικό του φάκελο, εξατομικευμένες και βέλτιστες προτάσεις για την θεραπευτική αγωγή του ασθενούς, έγκαιρη και άμεση ειδοποίηση του γιατρού αν αυτό απαι

    Συνημμένα:

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012