Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Ανακοίνωση Παρουσίασης Διπλωματικής Εργασίας Σπηλιώτη Κωνσταντίνου Τμήματος ΗΜΜΥ

  • Συντάχθηκε 27-09-2012 11:54 από Eleni Stamataki Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: estamataki<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: σύνταξη/αποχώρηση υπάλληλος.
    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Μ. ΣΠΗΛΙΩΤΗ

    με θέμα

    “Μέθοδοι Αυτόματης Ταξινόμησης Φωνοκαρδιογραφήματος”
    “Methods for Automatic Phonocardiogram Classification”

    Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012, 13:00
    Αίθουσα 137.Π39, Κτίριο Επιστημών, Πολυτεχνειούπολη

    Εξεταστική Επιτροπή

    Καθηγητής Βασίλειος Διγαλάκης (επιβλέπων)
    Αναπληρωτής Καθηγητής Αλέξανδρος Ποταμιάνος
    Επίκουρος Καθηγητής Μιχαήλ Λαγουδάκης


    Περίληψη

    Σημαντικά μεγάλο ποσοστό του σχολικού πληθυσμού παρουσιάζει το εύρημα του φυσήματος κατά την καρδιακή αξιολόγηση του. Κατά μεγάλη πλειοψηφία πρόκειται για αθώα και λειτουργικά φυσήματα που δεν επηρεάζουν την καρδιακή λειτουργία και εξαλείφονται με την πάροδο του χρόνου. Η έγκαιρη και ακριβής διάγνωση και στη συνέχεια ο χαρακτηρισμός των φυσημάτων ως φυσιολογικά ή παθολογικά είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση των καρδιολογικών προβημάτων που καταδεικνύονται και την εξασφάλιση ενός υψηλού επιπέδου ποιότητας ζωής των ασθενών.

    Στην Διπλωματική Εργασία αυτή επιχειρείται ο σχεδιασμός ενός ολοκληρωμένου συστήματος ταξινόμησης βασισμένου σε μοντέλα μιγμάτων γκαουσσιανών συναρτήσεων (GMMs) που διαχωρίζει τα φυσήματα σε φυσιολογικά και παθολογικά. Ξεκινώντας από το αρχικό στάδιο της προεπεξεργασίας των καταγεγραμμένων φωνοκαρδιογραφημάτων (PCGs) καταλήγουμε στην εκπαίδευση και έλεγχο των μοντέλων του ταξινομητή. Πειράματα για την χρήση επιπλέον αλγορίθμων ταξινόμησης έλαβαν χώρα τελικά με τη χρήση εργαλείων μηχανικής μάθησης (machine learning tools).

    Τελικά, σε πειραματικό επίπεδο ταξινομούνται 114 δείγματα με την χρήση των συστημάτων που αναπτύχθηκαν και γίνονται συγκρίσεις. Αξιολογούνται οι διάφορες παράμετροι του συστήματος και των χαρακτηριστικών που τέθηκαν υπό έλεγχο και εξάγονται τα τελικά συμπεράσματα.


    Συνημμένα:

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012