Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Έναρξη από 24-9-12 των αιτήσεων για έκδοση της νέας ακαδημαϊκής ταυτότητας & του δελτίου ειδικού εισιτηρίου (ΠΑΣΟ)

  • Συντάχθηκε 19-09-2012 10:45 από Eirini Tzekaki Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: etzekaki<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: 19-09-2012 11:09

    Ιδιότητα: σύνταξη/αποχώρηση υπάλληλος.
    (Aφορά προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς & υποψήφιους διδάκτορες).
    Η αίτηση για την έκδοση της νέας ακαδημαϊκής ταυτότητας θα γίνεται από 24/9/2012 και καθ' όλη τη διάρκεια του ακαδ. έτους, μόνον ηλεκτρονικά από τον ίδιο το φοιτητή στην ιστοσελίδα: http://academicid.minedu.gov.gr (Οδηγίες για συμπλήρωση της αίτησης υπάρχουν στην παραπάνω ιστοσελίδα: Διαδικασίες υποβολής της αίτησης).

    Η νέα ταυτότητα θα ισχύει για όσα έτη υφίσταται η φοιτητική ιδιότητα και θα καλύπτει πολλαπλές χρήσεις, πέραν του δελτίου ειδικού εισιτηρίου (ΠΑΣΟ).
    Δικαίωμα υποβολής αίτησης για την απόκτηση της ακαδημαϊκής ταυτότητας, έχουν όλοι οι φοιτητές. Ωστόσο, ισχύ και δελτίου ειδικού εισιτηρίου, θα έχουν μόνο οι ταυτότητες των φοιτητών που ανήκουν στις κατηγορίες που ορίζονται στη σχετική ΚΥΑ (ΦΕΚ 2234/τ. Β/2011). Στην περίπτωση αυτή, στη ταυτότητα θα αναγράφεται η ακριβής περίοδος ισχύος του δικαιώματος δελτίου ειδικού εισιτηρίου, ενώ σε διαφορετική περίπτωση η νέα κάρτα θα επέχει θέση απλής ταυτότητας.
    Οι ταυτότητες θα παραλαμβάνονται από το σημείο παράδοσης που έχει επιλέξει ο κάθε φοιτητής χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
    Σε περίπτωση απώλειας ή καταστροφής της ακαδημαϊκής ταυτότητας, η αίτηση επανεκτύπωσης θα γίνεται μόνο από την οικεία Γραμματεία με την συνυποβολή από τον φοιτητή της σχετικής επίσημης βεβαίωσης απώλειας από Δημόσια Αρχή και ο φοιτητής θα επιβαρύνεται με το κόστος της επανεκτύπωσης της ταυτότητας.
    Εφόσον διακοπεί ή απωλεσθεί η φοιτητική ιδιότητα, ο φοιτητής υποχρεούται να παραδώσει την ταυτότητα στη Γραμματεία
     Οι προπτυχιακοί φοιτητές θα εισέρχονται στο πληροφοριακό σύστημα με τα ίδια στοιχεία πιστοποίησης (όνομα χρήστη & κωδικό) με
    αυτά που έχουν πάρει από το Μηχανογραφικό Κέντρο του Π..K.
    - Όσοι φοιτητές βρίσκονται στο 2ο έτος σπουδών και άνω θα κάνουν αίτηση για έκδοση ΠΑΣΟ μόνον όταν έχουν εγγραφεί (δήλωση
    μαθημάτων) στο εξάμηνο
    - Οι νεοεισαγόμενοι φοιτητές μπορούν να κάνουν αίτηση για έκδοση ΠΑΣΟ αφού εγγραφούν στο Τμήμα και πάρουν τους αντίστοιχους
    κωδικούς από το Μηχανογραφικό Κέντρο του Π..K.
     Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και οι υποψήφιοι διδάκτορες θα εισέρχονται με το όνομα χρήστη και κωδικό που έχουν στο
    Μηχανογραφικό Κέντρο του Π..K και θα ακολουθούν ειδική διαδικασία πιστοποίησης μέσω email & κινητού τηλεφώνου.

    Δικαιούχοι δελτίου ειδικού εισιτηρίου (ΠΑΣΟ)

    Οι προπτυχιακοί φοιτητές πλήρους φοίτησης που δεν είναι ήδη κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ για όσα έτη απαιτούνται για τη λήψη πτυχίου προσαυξημένα κατά δύο (2) έτη.
    Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές που δεν είναι ήδη κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου, για όσα έτη αντιστοιχούν στο ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών τους, ως ελάχιστη χρονική διάρκεια του, για τη λήψη του Μ.Δ.Ε.
    Οι υποψήφιοι διδάκτορες που δεν είναι ήδη κάτοχοι διδακτορικού τίτλου για τέσσερα (4) έτη από την ημερομηνία εγγραφής τους.

    Συνημμένα:

  • Συντάχθηκε 22-09-2012 02:06 από Michail Lagoudakis Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: lagoudakis<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: ΔΕΠ ΗΜΜΥ.
    Σχετικό δελτίο τύπου του υπουργείου ...

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012