Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

  • Όλες οι κατηγορίες
  • Ενδοπολυτεχνικές Ανακοινώσεις και Συζητήσεις
  • Ακαδημαϊκές Ανακοινώσεις
  • Γραφείο Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας: «Πρόγραμμα υποτροφιών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014»

Γραφείο Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας: «Πρόγραμμα υποτροφιών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014»

  • Συντάχθηκε 28-08-2012 09:20 από Thelma Mavridou Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: tmavridou<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: υπάλληλος. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΠΔ
    Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας μέσω της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) ανακοίνωσε το πρόγραμμα υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014, που θα χορηγηθούν σε φοιτητές και αποφοίτους Ελληνικών Πανεπιστημίων, σε υποψήφιους διδάκτορες και μεταδιδακτορικούς ερευνητές.

    Συγκεκριμένα, θα χορηγηθούν:
    (1) Υποτροφίες Έρευνας διάρκειας ενός έτους για νέους επιστήμονες και ανερχόμενους νέους επιστήμονες.
    (2) Υποτροφίες Έρευνας μικρής διάρκειας [έως 6 μήνες] για νέους επιστήμονες και ανερχόμενους νέους επιστήμονες.
    (3) Υποτροφία Έρευνας «DAAD- Μαρία Trumpf-Λυριτζάκη», διάρκειας ενός έτους για Έλληνες Αρχαιολόγους
    (4) Μεταπτυχιακές σπουδές για αποφοίτους όλων των κλάδων.
    (5) Μεταπτυχιακές σπουδές για ενδιαφερόμενους των κλάδων Καλών Τεχνών, Μουσικής και Αρχιτεκτονικής.
    (6) Ερευνητικά προγράμματα για Καθηγητές Πανεπιστημίων και Ερευνητές. Για επιστήμονες που απασχολούνται σε Ανώτατες Σχολές ή σε Ερευνητικά Ιδρύματα της χώρας τους.
    (7) Ερευνητικά Προγράμματα για Καθηγητές Πανεπιστημίων και Ερευνητές των κλάδων Καλών Τεχνών και Αρχιτεκτονικής - Για επιστήμονες που απασχολούνται σε Ανώτατες Σχολές ή σε Ερευνητικά Ιδρύματα της χώρας τους
    (icon_cool.gif Επαναπροσκλήσεις πρώην υποτρόφων σε αναγνωρισμένη από το κράτος γερμανική Ανώτατη Σχολή ή εξωπανεπιστημιακό ερευνητικό ίδρυμα.
    (9) Παρακολούθηση Θερινών Τμημάτων Ανωτάτων Σχολών για προχωρημένους και μεταπτυχιακούς φοιτητές όλων των κλάδων (Ιούνιος - Οκτώβριος 2012)
    (10) Εντατικά Τμήματα Γερμανικής Γλώσσας για προχωρημένους φοιτητές και μεταπτυχιακούς φοιτητές για υποψήφιους διδάκτορες καθώς και επιστήμονες που απασχολούνται σε Ανώτατες Σχολές ή σε Ερευνητικά Ιδρύματα της Ελλάδος.
    (11) Ομαδικά εκπαιδευτικά ταξίδια αλλοδαπών φοιτητών στη Γερμανία.
    (12) Θέσεις πρακτικής εξάσκησης για αλλοδαπούς φοιτητές των φυσικών επιστημών και των κλάδων μηχανικών και μηχανολογίας, καθώς και γεωπονίας και δασοπονίας.
    (13) DLR-DAAD Research Fellowships in the fields of Space, Aeronautics, Energy and Transportation Research. DAAD / Roche Diagnostics - Υποτροφίες για υποψήφιους μεταδιδακτορικών. Αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.


    ΣΧΕΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: http://ic.daad.de/athen/stipendien_daadgr.html

    Για περισσότορες πληροφορίες σχετικά με τις διάφορες κατηγορίες υποτροφιών, καθώς και για τις αντίστοιχες προθεσμίες υποβολής αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Ενημερωτικό Κέντρο Αθηνών της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών DAAD, το οποίο στεγάζεται στο Ινστιτούτο Goethe στην Αθήνα (DAAD-IC, Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, 106 72 Αθήνα, τηλ. 210 3608 171, www.daad.gr, e-mail: daad<στο>athen.goethe[dot]org

    Τόπος υποβολής αιτήσεων από την Ελλάδα: Ενημερωτικό Κέντρο Αθηνών DAAD-IC Athen, στην Αθήνα.

    Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν υπό την προϋπόθεση ότι θα εγκριθούν και θα διατεθούν τα απαραίτητα κονδύλια για το έτος 2013.


    Εκ μέρους του Γραφείου Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας
    Μαυρίδου Θέλμα
    Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Θεμάτων

    Πολυτεχνείο Κρήτης
    Γραφείο Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας
    Πολυτεχνειούπολη, Ακρωτήρι,
    Χανιά 731 00, Κρήτη
    Τηλ: 28210 37330, 37331, 37332
    Fax: 28210 37522
    e-mail: center<στο>career.tuc[dot]gr
    http://www.career.tuc.gr


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012