Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Ανακοίνωση παρουσίασης διπλωματικής εργασίας Αγγελούση Γ. - ΗΜΜΥ

  • Συντάχθηκε 20-06-2012 13:53 από Galateia Malandraki Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: gmalandraki<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: υπάλληλος ΑΡΜΗΧ.

    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    ΑΓΓΕΛΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    με θέμα

    “ Ανάπτυξη συστήματος συστάσεων βασιζόμενου στη μοντελοποίηση του προφίλ των χρηστών με στόχο την προσωποποιημένη αναζήτηση ”

    “Recommendation System with user interface profiling”


    Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012, 9 πμ
    Αίθουσα 145.Π42, Κτίριο Επιστημών, Πολυτεχνειούπολη



    Εξεταστική Επιτροπή

    Καθ. Σταυρακάκης Γεώργιος (επιβλέπων)
    Καθ. Καλαϊτζάκης Κων/νος
    Καθ. Ματσατσίνης Νικόλαος (ΜΠΔ Πολυτεχνείο Κρήτης)





    Περίληψη

    Στην παρούσα διπλωματική εργασία εξετάζεται η ανάπτυξη ενός συστήματος συστάσεων (recommendation system) βασιζόμενου στην μοντελοποίηση του προφίλ των χρηστών με στόχο την προσωποποιημένη αναζήτηση ανάλογα με τα γενικά και ειδικά χαρακτηριστικά του χρήστη και του προς αναζήτηση αντικειμένου (πχ. μουσική, video, βιβλίο, άρθρο, κλπ). Η σύστασή του αποτελείται από τη δημιουργία ενός γενετικού αλγορίθμου, καθώς επίσης και με τη χρήση τεχνικών πολυκριτηριακής ανάλυσης αποφάσεων για τα πολλαπλά κριτήρια των δεδομένων (χρηστών και αντικειμένων για σύσταση). Οι βασικές έννοιες με τις οποίες θα ασχοληθούμε στην παρούσα διπλωματική εργασία ειναι οι γενετικοί αλγόριθμοι: τεχνικές στοχαστικής αναζήτησης που καθοδηγούν έναν πληθυσμό λύσεων χρησιμοποιώντας τις αρχές της εξέλιξης και της φυσικής γενετικής, και η πολυκριτηριακή ανάλυση αποφάσεων: η οποία έχει ως βασικό αντικείμενο την αντιμετώπιση ενός προβλήματος που παρουσιάζεται κατά την προσπάθεια εξέτασης όλων των παραμέτρων ενός προβλήματος και των κριτηρίων που επηρεάζουν τη λήψη της κατάλληλης απόφασης. Το πρόβλημα αυτό αφορά τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να γίνει η σύνθεση όλων των παραμέτρων ώστε να επιτευχθεί η λήψη ορθολογικών αποφάσεων.


    Συνημμένα:

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012