Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση ΜΔΕ στο Μηχ.Ο.Π.

  • Συντάχθηκε 19-06-2012 13:42 από Gryspolaki Dimitra Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη:

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: -.
    Παρουσίαση Εργασίας
    Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.)

    Εξεταζόμενη φοιτήτρια: Βογιατζή Στεφανία
    Τίτλος εργασίας: «Διερεύνηση τασικού παραμορφωσιακού πεδίου σήραγγας με χρήση εμπειρικών και αριθμητι-κών μοντέλων»

    Ημέρα παρουσίασης: Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012
    Ώρα παρουσίασης: 11:00 π.μ.
    Τόπος παρουσίασης: Εργαστήριο Η/Υ Μηχ.Ο.Π.
    (Αίθουσα Μ1.114).
    Εξεταστική Επιτροπή:
    Καθηγητής Ζ.Αγιουτάντης (επιβλέπων)
    Λέκτορας Εμ. Στειακάκης
    Καθηγητής Γ. Εξαδάκτυλος

    ΠΕΡΙΛΗΨΗ
    Στα πλαίσια της ανάπλασης του Β.Ο.Α.Κ. για τον νομό Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε πα-ράκαμψη της παλαιάς οδού Καστέλλι- Άγιοι Δέκα – Αγία Βαρβάρα, με διάνοιξη νέας οδού από βόρεια. Το τμήμα της νέας οδού που κατασκευάστηκε περιλαμβάνει ένα σύστημα ση-ράγγων, μία από τις οποίες είναι και η σήραγγα στην Α.Κ. Αγ. Βαρβάρας. Η σήραγγα αυτή αποτελεί τον τελευταίο συνδετικό κρίκο του νέου τμήματος του δρόμου με τον υπόλοιπο Β.Ο.Α.Κ στην βορειοανατολική πλευρά.
    Η διάνοιξη της σήραγγας πραγματοποιήθηκε σε μαλακά πετρώματα (συγκεκριμένα σε σχηματισμούς μάργας και λατυποπαγούς) και για τον λόγο αυτό έγινε εκσκαφή με συμβατικά μέσα και εφαρμογή τεχνικής NATM.
    Στα πλαίσια της μελέτης της προσωρινής υποστήριξης της σήραγγας, πραγματοποιή-θηκε διερεύνηση του τασικού-παραμορφωσιακού πεδίου γύρω από αυτήν, με συνδυασμό με-θόδων. Οι μέθοδοι που εφαρμόστηκαν είναι:
    α) ελαστοπλαστική ανάλυση
    β) αριθμητική ανάλυση με αξονοσυμμετρικά μοντέλα
    γ) αριθμητική ανάλυση με θεώρηση επίπεδης παραμόρφωσης
    Η ελαστοπλαστική ανάλυση, πραγματοποιήθηκε σε ανυποστήρικτη σήραγγα, με χρήση εμπειρικής μεθόδου (convergence-confinement) με την θεώρηση κυκλικής διατομής, για την εξαγωγή των κατάλληλων συντελεστών σύμφωνα με το εμπειρικό κριτήριο του Chern (Chern et al, 199icon_cool.gif. Οι συντελεστές αυτοί είναι απαραίτητοι για τις δισδιάστατες αναλύσεις που ακολουθούν.
    Οι αναλύσεις αξονοσυμμετρικών μοντέλων πραγματοποιήθηκαν για έλεγχο και σύ-γκριση των αποτελεσμάτων με αυτά της ελαστοπλαστικής ανάλυσης.
    Οι δισδιάστες αναλύσεις πραγματοποιήθηκαν με την θεώρηση επίπεδης παραμόρφω-σης, για τον έλεγχο επάρκειας της προσωρινής υποστήριξης και εκτίμηση των συγκλίσεων.
    Τέλος έγινε προσπάθεια σύγκρισης των αποτελεσμάτων με γεωτεχνικές μετρήσεις κλισιομέτρων που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια εκσκαφής της σήραγγας.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012