Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

παρουσίαση διπλωματικής εργασίας κου Ντίλη

  • Συντάχθηκε 05-06-2012 10:08 από Garantonaki Argyro Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη:

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: -.

    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Δημήτριος Ντίλης

    με θέμα

    “Εισαγωγή στη Δικτύωση Στεγών”
    “Introduction to Rooftop Networking”

    Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012, 1μμ
    Αίθουσα 137.Π42, Κτίριο Επιστημών, Πολυτεχνειούπολη

    Εξεταστική Επιτροπή

    Επ. Καθ. Άγγελος Μπλέτσας (επιβλέπων)
    Επ. Καθ. Γεώργιος Καρυστινός
    Επ. Καθ. Πολυχρόνης Κουτσάκης


    Περίληψη

    Τα ασύρματα mesh δίκτυα παρέχουν τη δυνατότητα για γρήγορη και εύκολη συμμετοχή σε τοπικά δίκτυα και πρόσβαση στο internet αυξάνοντας σε μεγάλο βαθμό την περιοχή κάλυψης που παρέχουν τα ενσύρματα δίκτυα. Η γενική περιγραφή τους περιλαμβάνει ένα σύνολο από κόμβους οι οποίοι δρομολογούν πακέτα μέσω διαδοχικών αλμάτων από τον ένα κόμβο στον άλλο.

    Για την υλοποίηση αυτής της διπλωματικής εργασίας χρησιμοποιήθηκαν κάρτες ασύρματης επικοινωνίας 802.11 πολύ χαμηλού κόστους (9 ευρώ η κάθε μία), οι οποίες είναι συμβατές με τους οδηγούς MadWifi. Εγκαταστήσαμε έξι από αυτές τις κάρτες σε τρεις υπολογιστές (δύο κάρτες ανά υπολογιστή) έτσι ώστε να έχουμε μεγαλύτερη ελευθερία στην επιλογή των καναλιών λειτουργίας τους. Δημιουργήθηκε λογισμικό που ελέγχει τη λειτουργικότητα αυτών των καρτών και το οποίο χρησιμοποιεί γέφυρες στο επίπεδο 2 με τη βοήθεια του STP (Spanning Tree Protocol).

    Το αποτέλεσμα της εργασίας ήταν η δημιουργία ενός φθηνού δικτύου αναμετάδοσης από προσωπικούς υπολογιστές οι οποίοι δρομολογούν τα πακέτα μέσω ασύρματων αλμάτων και την ίδια στιγμή εξυπηρετούν ασύρματους χρήστες που επιθυμούν πρόσβαση στο internet ή τη συμμετοχή σε τοπικό δίκτυο.



    Συνημμένα:

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012