Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Μεταπτυχιακής Εργασίας ΜΔΕ

  • Συντάχθηκε 28-05-2012 11:42 από Gryspolaki Dimitra Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη:

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: -.
    Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

    Παρουσίαση Εργασίας Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.)

    Εξεταζόμενη φοιτήτρια: Μπούνου Αικατερίνη
    Τίτλος εργασίας: «ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΛΥΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΕΙΑΣ ΠΡΑΝΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ, ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ & ΟΡΙΑΚΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ»

    Ημέρα παρουσίασης: Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012
    Ώρα παρουσίασης: 12:00 π.μ.
    Τόπος παρουσίασης: Αίθουσα Μ4001 Μηχ.Ο.Π.

    Εξεταστική Επιτροπή:
    Καθηγητής Ζ. Αγιουτάντης (επιβλέπων)
    Καθηγητής Γ. Εξαδάκτυλος
    Λέκτορας Εμ. Στειακάκης

    ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Τα τελευταία χρόνια με την ανάπτυξη της δυναμικότητας των υπολογιστικών συστημάτων, στις αναλύσεις ευστάθειας γεωτεχνικών κατασκευών, προτιμούνται οι αριθμητικές μέθοδοι έναντι αυτών της οριακής ισορροπίας, κυρίως για την καλή προσομοίωση των προβλημάτων και των ιδιοτήτων των υλικών που απαρτίζουν τα εδαφικά υλικά στα πρανή.
    Σκοπός της εργασίας είναι ο υπολογισμός του συντελεστή ασφαλείας σε προβλήματα ευστά-θειας πρανών με τη μέθοδο των Πεπερασμένων Διαφορών (πρόγραμμα FLAC/Slope v.6), και σύγκριση των αποτελεσμάτων με τις μεθόδους Οριακής Ισορροπίας (μέθοδος σφηνοειδούς τεμάχους) και Πεπερασμένων Στοιχείων (με το πρόγραμμα PLAXIS v.7), για πρανή δεδομέ-νης γεωμετρίας και γεωλογικών χαρακτηριστικών.
    Στην παρούσα εργασία γίνεται προσέγγιση του προβλήματος ευστάθειας εδαφικών πρανών, με την κατασκευή ενός θεωρητικού μοντέλου απλής εξωτερικής γεωμετρίας, αλλά με διαδοχικές επιμέρους επιλύσεις με διαφοροποίηση στις ιδιότητες των υλικών και στην εσωτερική τους γεωμετρία.
    Συνηθίζεται, σε προβλήματα ευστάθειας να χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον, κώδικες πεπερασμένων στοιχείων, λόγω του ότι η επίλυση με τη μέθοδο των πεπερασμένων διαφορών χρειαζόταν πολύ περισσότερο χρόνο επίλυσης, όμως αυτό με την πάροδο των χρόνων και την εξέλιξη της τεχνολογίας έχει πια εξαλειφθεί. Η μέθοδος των πεπερασμένων διαφορών είναι πιο άμεση στους υπολογισμούς σε σχέση με την έμμεση επίλυση που πραγματοποιούν τα πεπερασμένα στοιχεία, και αυτό την καθιστά ταχύτερη. Αυτό αποτελεί έναν ακόμη παράγοντα σύγκρισης στην παρούσα εργασία, παράλληλα με τη σύγκριση των αποτελεσμάτων των τριών μεθόδων.


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012