Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Ανακοίνωση για το μάθημα "Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και Καινοτομία"

  • Συντάχθηκε 26-03-2012 21:13 από Evangelos Grigoroudis Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: egrigoroudis<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΔΕΠ ΜΠΔ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΠΔ, απόφοιτος προπτυχιακός ΜΠΔ
    Το μάθημα «Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και Καινοτομία» προσφέρεται στους φοιτητές όλων των Τμημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης. Η ύλη του μαθήματος περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες: Δημιουργία Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Οικονομικά θέματα και κοστολόγηση, Επιχειρηματικά Σχέδια, Μάρκετινγκ Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Σχέδιο Μάρκετινγκ, Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και Ανταγωνιστικότητα, Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και Καινοτομία, Σχεδίαση και Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων, Θέματα Ποιότητας και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, Επιχειρηματική αριστεία και αξιολόγηση στρατηγικής.
    Η διδασκαλία του μαθήματος περιλαμβάνει θεωρητικές διαλέξεις (Τρίτη 18:00-20:00) και εργαστήρια (Πέμπτη 19:00-21:00). Στα πλαίσια του εργαστηρίου, οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν «Εικονικές Πλατφόρμες», οι οποίες αναπτύχθηκαν στα πλαίσια των δράσεων της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας. Πιο συγκεκριμένα, τα εργαστήρια έχουν ως στόχο να εξοικειώσουν τους φοιτητές με το επιχειρηματικό περιβάλλον μέσα από τις εξής 3 βασικές ενότητες:
    1.Βασικά επιχειρηματικά εργαλεία (ανάλυση νεκρού σημείου, σύνταξη επιχειρηματικού σχεδίου, ανάλυση ταμειακών ροών)
    2.Λειτουργία επιχείρησης (επιχειρηματικό παιχνίδι)
    3.Μάρκετινγκ επιχείρησης (λογισμικό προσομοίωσης)
    Επίσης, στα πλαίσια του μαθήματος θα εξεταστεί η δυνατότητα πραγματοποίησης εκπαιδευτικής εκδρομής. Αναλυτικές πληροφορίες για το μάθημα (τρόπος αξιολόγησης, εγγραφή σε εργαστήρια, κλπ) δίνονται στο eclass.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012