Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Ομιλία του Robert Kowalski στο ΑΠΘ με ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση, Πέμπτη 8/3/2012, 12μμ

  • Συντάχθηκε 07-03-2012 19:49 από Michail Lagoudakis Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: lagoudakis<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: ΔΕΠ ΗΜΜΥ.
    Μεταφέρω ανακοίνωση που έλαβα από συναδέλφους του ΑΠΘ σχετικά με ομιλία του Καθ. Robert Kowalski με θέμα Artificial Intelligence and Human Thinking που θα δοθεί στο ΑΠΘ την Πέμπτη 8/3/2012, στις 12μμ. Η ομιλία θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου (live stream) από την ιστοσελίδα http://lpis.csd.auth.gr/kowalski-talk-stream.html.

    ----------------------------------------------------------------------------------

    Το Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ με χαρά σας προσκαλεί στην ομιλία του Bob Kowalski που θα διεξαχθή την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012, στις 12:00, στο Αμφιθέατρο ΙΙΙ του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ. Δ. Ε. Α) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στην 3ης Σεπτεμβρίου (Πανεπιστημιούπολη, κόκκινο κτίριο).

    Ο Bob Kowalski είναι από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες στο χώρο του Λογικού Προγραμματισμού και της Συμβολικής Τεχνητής Νοημοσύνης. Οι εργασίες του άνοιξαν το δρόμο για την ανάπτυξη της γλώσσας Prolog. Στην καριέρα του έχει τιμηθεί πολλές φορές για την προσφορά του στην Πληροφορική, με αποκορύφωμα την πρόσφατη βράβευσή του στο μεγαλύτερο διεθνές συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης IJCAI, το 2011 στην Βαρκελώνη, για ολόκληρο το ερευνητικό του έργο.

    Η ομιλία που θα δώσει αφορά σε μία πολύ ενδιαφέρουσα συσχέτιση της Λογικής με την Τεχνητή Νοημοσύνη αλλά και την Ανθρώπινη Νοημοσύνη.

    Περισσότερες λεπτομέρειες για την εκδήλωση: http://dls.csd.auth.gr/images/stories/lecture_Kowalski_Thu_Mar08_2012.pdf.

    Συνημμένα:

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012