Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

ανακοίνωση παρουσίασης διπλωματικής εργασίας κ. Μαθιουδάκη Θ. - ΗΜΜΥ

  • Συντάχθηκε 23-01-2012 13:24 από Galateia Malandraki Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: gmalandraki<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: υπάλληλος ΑΡΜΗΧ.

    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Μαθιουδάκης Θεόδωρος

    με θέμα

    “Προσωποποίηση λειτουργικότητας και υποστήριξη φορητότητας, μέσω smartphones και tablets, για την πλατφόρμα εκπαίδευσης M.O.L.E (Multimedia Online Learning Environment) του Πολυτεχνείου Κρήτης.”

    “Personalization and mobility support, with smartphones and tablets, for the educational platform M.O.L.E (Multimedia Online Learning Environment) of Technical University of Crete”

    Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012, 11.00π.μ
    Αίθουσα, Εργαστήριο MUSIC, Κτίριο Επιστημών, Πολυτεχνειούπολη

    Εξεταστική Επιτροπή

    Καθ. Χριστοδουλάκης Σ (επιβλέπων)
    Επικ. Καθ. Λαγουδάκης Μ.
    Επικ. Καθ. Μανιά Αικ.

    Περίληψη

    Διανύουμε μια εποχή όπου η εξέλιξη της τεχνολογίας και των υπολογιστών, τόσο από πλευράς υλικού όσο και λογισμικού, έχει οδηγήσει σε εντελώς διαφορετική αντίληψη, λειτουργία και συμπεριφορά, σχετικά με την διαχείριση της πληροφορίας και την προσβαση σε αυτήν. Οι υπολογιστές που ήταν, και παραμένουν, το παράθυρο μας στη παγκοσμιας κλίμακας πληροφορία έχουν αλλάξει. Εχουν γίνει πιο γρήγοροι, πιο αποδοτικοί και πολύ πιο μικροί. Τόσο μικροί που χωράνε στην τσέπη μας, δίνοντας μας την δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση στα αρχεία μας, στα mail μας και στο διαδίκτυο όπου και αν βρισκόμαστε. Ακολουθώντας την παγκόσμια αυτή τάση, θεωρήσαμε αναγκαίο να έχουν οι φοιτητές του τμήματος μας την δυνατότητα πρόσβασης στον ήδη υπάρχοντα ιστοχώρο του τμήματος , από τα smartphones τους.
    Στόχος αυτής της διπλωματικής είναι η δημιουργία μιας εφαρμογής η οποία θα παρέχει την λειτουργικότητα του Courses (MOLE) καθώς και κάποιες ακόμα πιο προσωπο-κεντρικές λειτουργίες, και θα είναι προσβάσιμη και λειτουργική μέσω smartphones, ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος και κατασκευαστή συσκευής. Για την υλοποίηση της χρησιμοποιήθηκαν τεχνολογίες που είναι ελεύθερες προς χρήση, χωρίς κόστος, και που υποστηρίζονται από το σύνολο των σύγχρονων browsers φορητών συσκευών.

    Συνημμένα:

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012