Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση διπλωματικής εργασιας κ. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Σχολή ΜΠΔ

  • Συντάχθηκε 11-12-2024 09:43 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: -

    Τόπος:
    Σύνδεσμος τηλεδιάσκεψης
    Έναρξη: 16/12/2024 11:00
    Λήξη: 16/12/2024 12:00

    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης
    Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2024, 11:00
    https://tuc-gr.zoom.us/j/5916495419?pwd=SE9NanFkcEJ2aURHSERMQUlrenJCZz09

    Ονοματεπώνυμο: ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    Θέμα: Χύτευση με έγχυση ως κατεργασία για την παραγωγή προϊόντων για τις πλαστικές συσκευασίες τροφίμων.

    Title: Injection molding as a process for producing plastic food packaging products.

    Εξεταστική Επιτροπή

    • ΤΣΟΥΡΒΕΛΟΥΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Καθηγητής (επιβλέπων)
    • ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Αναπληρωτής Καθηγητής
    • ΝΙΚΟΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Καθηγητής

    Περίληψη

    Η χύτευση με έγχυση είναι μια ευέλικτη και ευρέως χρησιμοποιούμενη διαδικασία που χρησιμοποιείται στην παραγωγή διαφόρων πλαστικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων συσκευασίας τροφίμων. Αυτή η εργασία διερευνά την χύτευση με έγχυση και τις εφαρμογές της στην κατασκευή πολυμερών προϊόντων συσκευασίας τροφίμων και επικεντρώνεται σε μια περιεκτική μελέτη περίπτωσης που πραγματοποιήθηκε χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα προσομοίωσης Moldex3D. Μέσω αυτής της μελέτης περίπτωσης, θα γίνει εμβάθυνση στις λεπτομέρειες της παραγωγικής διαδικασίας, από την επιλογή υλικού έως τη φάση της χύτευσης. Εξετάζοντας προσεκτικά κάθε φάση, η μελέτη στοχεύει να παρέχει μια λεπτομερή κατανόηση του τρόπου με τον οποίο η χύτευση με έγχυση μπορεί να βελτιστοποιηθεί για την παραγωγή υψηλής ποιότητας πολυμερών προϊόντων, διασφαλίζοντας την αποτελεσματικότητα τους στις απαιτήσεις της βιομηχανίας τροφίμων.

    Abstract

    Injection molding is a versatile and widely used process used in the production of various plastic products, including food packaging products. This paper explores injection molding and its applications in manufacturing polymer food packaging products and focuses on a comprehensive case study conducted using the Moldex3D simulation program. Through this case study, the production process details will be delved into, from material selection to the molding phase. By carefully examining each phase, the study aims to provide a detailed understanding of how injection molding can be optimized to produce high-quality polymer products, ensuring their effectiveness in the food industry demands.



© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012