Συντάχθηκε 02-12-2024 13:01
Τόπος: Γ1 - Σχεδιαστήρια ΑΡΜΗΧ και Εργαστήρια
Έναρξη: 05/12/2024 10:00
Λήξη: 05/12/2024 11:00
Τίτλος:ΑΡΓΥΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
Τίτλος:Κέντρο Γαστρονομικής Εμπειρίας με μεταβαλλόμενα στοιχεία στο Αεροδρόμιο Χανίων
Title:Gastronomic Experience Center with dynamic elements at Chania Airport
Σχεδιαστήριο 1ου ετους
Πεμπτη 5 Δεκεμβρίου 2024 10.00 πμ
Εξεταστική Επιτροπή
Ουγγρίνης Κωνσταντίνος - Αλκέτας (επιβλέπων)
Επίκουρος καθηγητής Ρότσιος Δημήτριος
Καθηγητης Τσάρας Γιάννης -Νίκος
Περίληψη
Αντικείμενο της παρούσας διπλωματικής Εργασίας αποτελεί ο σχεδιασμός ενός Κέντρου Γαστρονομικής Εμπειρίας και η υλοποίησή του στον χώρο του Αεροσταθμού του Αεροδρομίου Χανίων. Για το σκοπό αυτό, γίνεται αναφορά στα μέσα της Μεταβαλλόμενης Αρχιτεκτονικής και των μεταβλητών στοιχείων που προσφέρουν ευελιξία για τη δημιουργία λειτουργικών χώρων σε συνθήκες μεταβαλλόμενων αναγκών. Αφορμή απετέλεσε η διαπίστωση της σημαντικής εποχικής μεταβλητότητας στην επιβατική κίνηση. Έτσι, δημιουργείται ένα κτίριο ως προσθήκη στο υφιστάμενο κτίριο του Αερολιμένα Χανίων, με δυνατότητα επέκτασης του χώρου και μεταμόρφωσής του από Γαστρονομικό Κέντρο σε Εκθεσιακό Χώρο ή σε συνδυασμό των δύο ανάλογα με την εποχή.
Abstract
The subject of this Diplomatic Thesis is the design of a Gastronomic Experience Center and its implementation in the area of the Airport Terminal of Chania Airport. For this purpose, reference is made to the means of Changing Architecture and variable elements that offer flexibility for the creation of functional spaces in conditions of changing needs. The reason was the finding of significant seasonal variability in passenger traffic. Thus, a building is created as an addition to the existing Chania Airport building, with the possibility of expanding the space and transforming it from a Gastronomic Center to an Exhibition Space or a combination of the two depending on the season