Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

3ο Συμπόσιο για την Ανοικτή Επιστήμη στην Ελλάδα | Πρόσκληση συμμετοχής | 10-11 Δεκεμβρίου 2024 | ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»

  • Συντάχθηκε 08-11-2024 11:00 από Maria Ntaountaki Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: mntaountaki<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: 08-11-2024 14:05

    Ιδιότητα: υπάλληλος.

    O Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ) με χαρά σας προσκαλεί στο 3ο Συμπόσιο για την Ανοικτή Επιστήμη στην Ελλάδα, το οποίο συνδιοργανώνει με την Εθνική Πρωτοβουλία για την Ανοικτή Επιστήμη (ΕΠΑΕ) και άλλους ακαδημαϊκούς φορείς στην Ελλάδα.

    Ημερομηνία διεξαγωγής: 10-11 Δεκεμβρίου 2024, 10:00-18:00
    Χώρος διεξαγωγής: ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” - Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ & Νεαπόλεως 27, 15341 Αγία Παρασκευή, Αθήνα.

    Σε ποιους απευθύνεται:
    Η εκδήλωση απευθύνεται στην ελληνική εκπαιδευτική, ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα, διαχειριστές ερευνητικών προγραμμάτων και εκπροσώπους σημαντικών εθνικών οργανισμών, υποδομών,
    πρωτοβουλιών, έργων, σε επιχειρήσεις καθώς και σε κρατικούς φορείς που δρουν στον τομέα της έρευνας και της εκπαίδευσης.
    Σκοπός του Συμποσίου:

    • Ενημέρωση για τις νέες εξελίξεις στην Ευρώπη, με έμφαση στον ηγετικό ρόλο που κατέχει η χώρα στην ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Νέφους Ανοικτής Επιστήμης (EOSC).
    • Ενημέρωση για την λειτουργία της κοινοπραξίας ΕΠΑΕ και για τις συντονισμένες δράσεις που συμβάλλουν στην υλοποίηση των στόχων της Ανοικτής Επιστήμης στην Ελλάδα.
    • Διαβούλευση με την πολιτική ηγεσία ώστε να τεθούν προτεραιότητες που απαντούν στις ευρωπαϊκές προσκλήσεις και δεσμεύσεις, με βασικότερα θέματα την υλοποίηση του Νέου Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας και του EOSC στην χώρα.
    • Ενίσχυση δεξιοτήτων των νέων ερευνητών και διαχειριστών ερευνητικών προγραμμάτων μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις στους τομείς της ανοικτής πρόσβασης, των FAIR (Findable, Accessible, Interoperable, Reusable) δεδομένων, των σχεδίων διαχείρισης δεδομένων, της αξιολόγησης της έρευνας κ.λπ.
    • Δικτύωση με στελέχη του επιστημονικού κλάδου της χώρας για ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων και βέλτιστων πρακτικών ενδυναμώνοντας την έρευνα και την αξιοποίηση εργαλείων και τεχνολογίας ανοικτών δεδομένων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

    Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να δείτε εδώ.

    Συμμετοχή: Η εκδήλωση απαιτεί φυσική παρουσία και είναι απαραίτητη η δωρεάν εγγραφή εδώ έως 22/11.

    Από τη Βιβλιοθήκη,

    Μαρία Νταουντάκη


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012