Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Διπλωματικής εργασίας κΔρεμπέλα Μαρίας - Σχολή ΑΡΜΗΧ

  • Συντάχθηκε 26-09-2024 12:33 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: 26-09-2024 15:05

    Τόπος: Γ1 - Σχεδιαστήρια ΑΡΜΗΧ και Εργαστήρια
    Έναρξη: 02/10/2024 09:00
    Λήξη: 02/10/2024 10:00

     

    Ονοματεπώνυμο:Μαρία Δρεμπέλα  

    Τίτλος:Αναδιαμόρφωση Ενός Συμπιεσμένου Αστικού Κενού: Εγχείρημα Ενοποίησης του Βιομηχανικού, Αστικού, Τουριστικού και Παραθαλάσσιου Τοπίου της Κω. 

    Title:Reconfiguration of a Compressed Urban Void: A Project for the Unification of the Industrial, Urban, Touristic, and Coastal Landscape of Kos island. 

    Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024, 9.00 π.μ. 

    Σχεδιαστήριο 4ου ετους 


    Εξεταστική Επιτροπή 

    Αναπληρωτής Καθηγητής Βαζάκας Αλέξανδρος(επιβλέπων) 

    Επίκουρος Καθηγητής Κεφαλογιάννης Νεκτάριος 

    Αναπληρωτής Καθηγητής Τζομπανάκης Αλέξιος 
     

    Περίληψη
    Η πρώην βιομηχανική περιοχή της Κω βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο του οικισμού της Λάμπης και αποτελεί μία τοποθεσία με σημαντική ιστορική αξία και έντονη συναισθηματική σημασία για τους κατοίκους. Διασώζονται τέσσερα εγκαταλελειμμένα βιομηχανικά κτήρια, από διαφορετικές φάσεις της βιομηχανικής ανάπτυξης του νησιού καθώς και τμήματα του εξοπλισμού τους. Το αστικό κενό μέσα στο οποίο βρίσκονται τα ερειπωμένα εργοστάσια λειτουργεί ως αυστηρό όριο μεταξύ της μετάβασης από την μικροκλίμακα της γειτονιάς σε αυτή των μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων.  

    Η παρούσα εργασία στοχεύει στην η ενεργοποίηση του παλιού εργοστασιακού αποθέματος καθώς και στην ενοποίηση του βιομηχανικού, αστικού, τουριστικού και παραθαλάσσιου τοπίου μέσω του επανασχεδιασμού και της ένταξης νέων χρήσεων ως μέσο μετάβασης. Για την ανάπλαση της περιοχής επιλέχθηκαν χρήσεις πολιτισμού, εκπαίδευσης, αναψυχής καθώς και χρήσεις κατοικίας με στόχο την αύξηση επισκεψιμότητας της περιοχής καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου και την πολιτιστική αναβάθμισή της. Παράλληλα, γίνεται ανάπλαση της παραλιακής ζώνης μέσω αστικού και τοπιακού σχεδιασμού καθώς και  επιμέρους σημειακές επεμβάσεις αστικού χαρακτήρα στην κλίμακα της γειτονιάς. 

     

     

     

     

     


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012