Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Συλλυπητήρια ανακοίνωση Πρυτανείας για την εκδημία του Ομότιμου Καθηγητή Αντώνη Φώσκολου

  • Συντάχθηκε 16-09-2024 14:28 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: -

    Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την εκδημία του Αντώνη Φώσκολου, Ομότιμου Καθηγητή της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης και Ομότιμου Επιστημονικού Ερευνητή της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά.

    Ο Αντώνης Φώσκολος εκλέχθηκε το 1986 Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης, στο οποίο διετέλεσε Πρόεδρος από το 1995 έως το 1997. Επιπλέον, διετέλεσε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Πολυτεχνείου Κρήτης την περίοδο 1985-1988 και στη συνέχεια από το 1988 έως το 1993 διετέλεσε Α΄ Αντιπρόεδρος και Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πολυτεχνείου Κρήτης. Το 1997 ανακηρύχθηκε Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης.

    Είχε πτυχίο από το Τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1953), Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (M.Sc.) από το University of California, Berkeley, USA (1964) και Διδακτορικό Δίπλωμα (Ph.D.) από το University of California, Berkeley, USA (1966). Από το 1966 έως το 1985 ήταν Διευθυντής του Εργαστηρίου Ορυκτολογίας και Ανοργάνου Γεωχημείας του Ινστιτούτου Ιζηματογενούς Γεωλογίας και Πετρελαίου της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά. Διετέλεσε Σύμβουλος (Consultant) του ΟΗΕ σε θέματα Ενεργειακών Ορυκτών Πόρων (1975-1985) και Σύμβουλος του Ινστιτούτου Ιζηματογενούς Γεωλογίας και Πετρελαίου της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά (1986-1996).

    Το 2000 ανακηρύχθηκε Ομότιμος Επιστημονικός Ερευνητής της Καναδικής Κυβέρνησης με έδρα τη Γεωλογική Υπηρεσία του Καναδά.

    Είχε πλούσια επιστημονική δραστηριότητα με δεκάδες δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, σε διεθνή συνέδρια σε Ευρώπη και Αμερική και μεγάλο αριθμό ετεροαναφορών.

    Εκ μέρους του Πολυτεχνείου Κρήτης, με σεβασμό στην προσωπικότητα και την προσφορά του Ομότιμου Καθηγητή Αντώνη Φώσκολου τόσο στο Ίδρυμά μας όσο και σε ολόκληρη την ακαδημαϊκή κοινότητα, εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του.


     Η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012