Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Μεταπτυχιακής Εργασίας κου Πεντάρη - Σχολή ΑΡΜΗΧ

  • Συντάχθηκε 16-09-2024 11:43 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: -

    Τόπος: Η παρουσίαση θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης
    Σύνδεσμος τηλεδιάσκεψης
    Έναρξη: 26/09/2024 19:00
    Λήξη: 26/09/2024 20:00

    Ονοματεπώνυμο: Ανδρέας Πεντάρης

    Τίτλος: Πρόταση αποκατάστασης-επανάχρησης κατοικίας Μυλωνάκη στο Κολυμπάρι Χανίων

    Title: Proposal for the restoration-reuse of Mylonaki residence in Kolimbari, Chania

    Εξεταστική Επιτροπή

        Aναπληρωτής Καθηγητής Κλήμης Ασλανίδης (επιβλέπων)
        Καθηγητής Νικόλαος Σκουτέλης
        Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μαρία Σταυρουλάκη 

    Περίληψη
      Η  διπλωματική εργασία έχει πραγματεύεται την αποκατάσταση και επανάχρηση της οικίας Μυλωνάκη. Είναι μια  διώροφη οικία  με νεοκλασικά στοιχεία κατασκευασμένο αρχή του 20ου αιώνα το οποίο βρίσκεται στο Κολυμπάρι Χανίων. Η οικία  θεωρείται αξιόλογο παράδειγμα λόγω της αρχιτεκτονικής της σημασίας ως χαρακτηριστικό δείγμα της εποχής της με κάποιες μάλιστα ιδιαιτερότητες όπως είναι η χρήση του τσιμεντόλιθου αντί λαξευτού λίθου στις τοιχοποιίες. Η οικοδόμηση της  εκτός αστικού ιστού την  καθιστά μια σχετικώς σπάνια περίπτωση οικίας με νεοκλασικά στοιχεία για την αγροτική περιοχή του Κολυμπαρίου.
      Σκοπός της εργασίας είναι η αποκατάσταση του κτιρίου, η ανάδειξη και επανάχρηση του, σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις και τους διεθνείς χάρτες για την προστασία και αποκατάσταση των μνημείων. Για τον λόγο αυτόν, ήταν αναγκαίά η τεκμηρίωση της οικίας τόσο ιστορικά όσο και αρχιτεκτονικά. Η αξιολόγηση της υφιστάμενη κατάστασης και  της παθολογίας του ήταν επίσης αναγκαία καθώς και η εκτίμηση των  αξιών που συναντάμε στην οικία. Με αυτό τον τρόπο έγινε προσδιορισμός των προτεινόμενων επεμβάσεων.

     


     



© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012