Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση μεταπτυχιακής εργασίας κ. Παναγιωταροπούλου Ελένης Ελεονώρας, Σχολή ΜΠΔ

  • Συντάχθηκε 27-08-2024 11:31 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: -

    Τόπος:
    Σύνδεσμος τηλεδιάσκεψης
    Έναρξη: 11/09/2024 11:00
    Λήξη: 11/09/2024 12:00

    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

    ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

    Διοίκηση Επιχειρήσεων - Master in Business Administration ΜΒΑ

     

    Ονοματεπώνυμο: Παναγιωταροπούλου Ελένη Ελεονώρα

    Αριθμός Μητρώου: 2020019030

     

    Θέμα

    Τίτλος στα Ελληνικά: «Το LinkedIn ως μέσο εύρεσης εργασίας: ανασκόπηση και πειραματική διερεύνηση»

    Τίτλος στα Αγγλικά: «LinkedIn as a tool for job search: survey and experimental investigation»

    Επιβλέπων: Βασίλειος Μουστάκης

    Πρώτο Μέλος: Θωμάς Κοντογιάννης

    Δεύτερο Μέλος: Στυλιανός Τσαφαράκης

     

    Περίληψη της εργασίας στα Ελληνικά:

    Το LinkedIn είναι μια πλατφόρμα επαγγελματικής δικτύωσης, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω διαδικτύου και η χρήση της έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Οι αναζητούντες εργασία έχουν κάνει χρήση της πλατφόρμας προκειμένου να βελτιώσουν τις πιθανότητές τους να βρουν ευκαιρίες απασχόλησης, να καλλιεργήσουν σχέσεις με εργοδότες και επαγγελματίες του κλάδου και να προβάλουν τις ικανότητες και τις εμπειρίες τους. Η παρούσα βιβλιογραφική ανασκόπηση διερευνεί τον ρόλο που διαδραματίζει το LinkedIn στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας, καθώς και τα οφέλη και τα μειονεκτήματα της χρήσης της πλατφόρμας, καθώς και τις επιπτώσεις για όσους αναζητούν εργασία.

    Στην ερευνητική κοινότητα έχουν γίνει πολλές συζητήσεις σχετικά με τη λειτουργία που διαδραματίζει το LinkedIn στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας. Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης που οι αναζητούντες εργασία χρησιμοποιούν το LinkedIn για να εντοπίσουν πιθανούς εργοδότες, που διεξάγουν έρευνα σχετικά με ευκαιρίες απασχόλησης και δικτύωσης με επαγγελματίες του τομέα τους.

    Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, οι αναζητούντες εργασία χρησιμοποιούν το LinkedIn για να διεξάγουν αναζητήσεις εργασίας, να οικοδομούν σχέσεις με δυνητικούς εργοδότες και επαγγελματίες του κλάδου και να προβάλλουν τις επαγγελματικές τους ικανότητες και την εμπειρία τους. Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, οι αναζητούντες εργασία μπορούν να βρουν ευκαιρίες απασχόλησης και να

    οικοδομήσουν σχέσεις με εργοδότες μέσω της χρήσης του LinkedIn, το οποίο αποτελεί ένα αποτελεσματικό εργαλείο.

    Τα οφέλη που μπορούν να αποκομιστούν από τη χρήση του LinkedIn στο πλαίσιο της αναζήτησης εργασίας έχουν λάβει μεγάλη προσοχή στη σχετική έρευνα. Σύμφωνα με τα ευρήματα μελέτης που διεξήγαγε ο Smith (2018), το LinkedIn είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο που μπορούν να χρησιμοποιούν οι αναζητούντες εργασία προκειμένου να εντοπίζουν ευκαιρίες απασχόλησης, να οικοδομούν σχέσεις με υποψήφιους εργοδότες και να προβάλλουν τις δεξιότητες και την εμπειρία τους.

    Σκοπός της παρούσας έρευνας είναι να διερευνήσει το ρόλο που διαδραματίζει το LinkedIn στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας και να διερευνήσει τη σχέση μεταξύ της χρήσης του LinkedIn και των αποτελεσμάτων της αναζήτησης εργασίας. Ειδικότερα, σκοπός της παρούσας μελέτης είναι να διερευνήσει πώς το LinkedIn επηρεάζει τις πιθανότητες των ατόμων που αναζητούν εργασία να βρουν εργασία, τα είδη των θέσεων εργασίας που είναι σε θέση να βρουν και τον χρόνο που χρειάζονται για να βρουν εργασία. Η μελέτη αυτή διερευνεί επίσης τους διαφορετικούς τύπους στρατηγικών αναζήτησης εργασίας που χρησιμοποιούν οι αναζητούντες εργασία σε συνδυασμό με το LinkedIn, καθώς και την επίδραση που έχουν αυτές οι στρατηγικές αναζήτησης εργασίας στα αποτελέσματα των αντίστοιχων αναζητήσεων εργασίας των αναζητούντων εργασία. Συμπερασματικά, η παρούσα έρευνα διερευνεί τον τρόπο με τον οποίο ο ιστότοπος επαγγελματικής δικτύωσης LinkedIn επηρεάζει τις αποφάσεις πρόσληψης που λαμβάνουν οι εταιρείες.

    Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε είναι μια ποσοτική μελέτη της λειτουργίας του LinkedIn στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας. Η έρευνα περιλαμβάνει ερωτήσεις σχετικά με το πόσο συχνά οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το LinkedIn για την αναζήτηση εργασίας, πόσο αποτελεσματικό θεωρούν το LinkedIn στην αναζήτηση εργασίας τους και πόσο ικανοποιημένοι είναι με τη χρήση του LinkedIn στην αναζήτηση εργασίας τους. Το ερωτηματολόγιο ρωτά για την ηλικία, το φύλο και το επίπεδο εκπαίδευσης του ερωτώμενου. Ερωτάται ένα στατιστικά έγκυρο δείγμα ατόμων που χρησιμοποίησαν το LinkedIn τους τελευταίους 12 μήνες για να αναζητήσουν εργασία. Εξάγονται συμπεράσματα σχετικά με τη χρησιμότητα του LinkedIn στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας με τη χρήση περιγραφικών και επαγωγικών στατιστικών μεθόδων στα αποτελέσματα της έρευνας.

    Τα αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με το ρόλο του LinkedIn για την αναζήτηση εργασίας περιλαμβάνουν:

    1. Η πλειονότητα των ερωτηθέντων θεωρεί το LinkedIn αποτελεσματικό εργαλείο για την αναζήτηση εργασίας.

    2. Οι περισσότεροι ερωτηθέντες χρησιμοποιούν το LinkedIn για να ερευνήσουν πιθανούς εργοδότες και να συνδεθούν με υπεύθυνους προσλήψεων.

    3. Η πλειονότητα των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το LinkedIn αποτελεί πολύτιμο πόρο για τη δικτύωση και την επαγγελματική ανάπτυξη.

    4. Οι περισσότεροι ερωτηθέντες θεωρούν ότι το LinkedIn είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την εύρεση θέσεων εργασίας και την ενημέρωση για νέες ευκαιρίες σταδιοδρομίας.

    5. Η πλειονότητα των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το LinkedIn είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την ενημέρωση σχετικά με τις τάσεις και τα νέα του κλάδο.

     

    Ημερομηνία Εξέτασης

    Ημέρα/Μήνας/Έτος:   11/09/2024

    Ώρα:     11.00 π.μ

     

    ​​​​​​​Χώρος Εξέτασης

    Αίθουσα:             Πλατφόρμα zoom

    https://tuc-gr.zoom.us/j/92166540920?pwd=ibIQYnioMiDBHL0obNBC47CAQvIGGd.1



© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012