Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Συμπεριληπτικές τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας για φοιτητές/τριες με διαταραχές ή αναπηρία

  • Συντάχθηκε 16-05-2024 16:17 από Evangelia Krasadaki Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: ekrasadaki<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΔΙΠ ΜΠΔ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΠΔ

    Με αφορμή, αφενός, το ενδιαφέρον του Πολυτεχνείου Κρήτης συνδυαστικά με τη χθεσινή Ημερίδα του ΤοΤΤ του Παν. Κρήτης για τις συμπεριληπτικές τεχνολογίες (assistive technologies) στην διδασκαλία και μάθηση, και αφετέρου την ανοικτή διαβούλευση μέχρι 19/5 για την "Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024 - 2030", μοιράζομαι μαζί σας τις παρακάτω πληροφορίες:

    1. www.gari.info - Πλατφόρμα ελεύθερης πρόσβασης για παροχή συμβουλών σε φοιτητές/τριες ή άλλα άτομα, με διαταραχές ή αναπηρίες, προκειμένου να μελετήσουν ή να συγκρίνουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά κινητών συσκευών ή εφαρμογών τους, ανάλογα με την ειδικότερη ανάγκη που υπάρχει (κινητά τηλέφωνα, tablets, κ.λπ., με γεωγραφικά κριτήρια κ.ά.) πριν προβούν σε αγορά.

    2. www.amea.gov.gr/consultation - Ανοικτή διαβούλευση έως 19/5, 21:00, για την "Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024 - 2030" (o στόχος IV3 αφορά τα ΑΕΙ), όπου ο καθένας μπορεί να καταθέσει την άποψή του. 

    Αν τα παραπάνω είναι γνωστά, παρακαλώ αγνοήστε το μήνυμα

    Ε. Κρασαδάκη


    Συνημμένα:

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012