Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση διπλωματικής εργασιας κ. Δημητρίου Ανδρεούλα, Σχολή ΜΠΔ

  • Συντάχθηκε 12-07-2022 15:29 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: -

    Τόπος:
    Σύνδεσμος τηλεδιάσκεψης
    Έναρξη: 15/07/2022 10:30
    Λήξη: 15/07/2022 11:30

    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

    ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

     

    Ονοματεπώνυμο: Δημήτριος Ανδρεούλας 

    Αριθμός Μητρώου: 2013010026 

     

    Θέμα 

    Τίτλος στα Ελληνικά: Ψηφιακά Δίδυμα & Εφαρμογή στο Δίκτυο Ύδρευσης Αποσελέμη 

    Τίτλος στα Αγγλικά: Digital Twins & Application in Aposelemi Water Network 

     

    Εξεταστική Επιτροπή: 

    Επιβλέπων: καθηγητής Γεώργιος Σταυρουλάκης  

    Πρώτο Μέλος: καθηγητής Βασίλειος Μουστάκης 

    Δεύτερο Μέλος: Δρ. Μαγδαληνή Μαρινάκη, ΕΔΙΠ 

     

    Περίληψη 

    Τα ψηφιακά δίδυμα (Digital Twins) είναι μια ψηφιακή εικονική αναπαράσταση ενός φυσικού αντικειμένου, μιας διαδικασίας ή ενός ολόκληρου έργου, πάνω στην οποία εμφανίζονται πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση και τη λειτουργία του. 

    Μια από τις βασικότερες εφαρμογές ψηφιακών διδύμων είναι εκείνη της προσομοίωσης των δικτύων ύδρευσης ή ακόμα και των υδροηλεκτρικών εργοστασίων (Hydropower Plants). Μέσω των ψηφιακών διδύμων είναι δυνατή η πλήρης εποπτεία της εγκατάστασης σε πραγματικό χρόνο και ως εκ τούτου είναι δυνατό να ελεγχθούν ή να ρυθμιστούν διάφορες παράμετροι κατά τη λειτουργεία της όπως επίσης και να γίνει πρόβλεψη τυχών βλαβών στο σύστημα.  

     

    Ένα από τα βασικότερα έργα υδροδότησης στην Κρήτη είναι το δίκτυο ύδρευσης των περιοχών Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου από το φράγμα Αποσελέμη. Ο ταμιευτήρας Αποσελέμη συλλέγει νερό από τον ομώνυμο ποταμό που εκρέει από τα Λασιθιώτικα Όρη. Από εκεί μέσω ενός κεντρικού αγωγού το νερό κατευθύνεται προς τις αντίστοιχες πόλεις, καθώς επίσης και στις ευρύτερες περιοχές, τόσο για άρδευση όσο και για ύδρευση. 

    Στην παρούσα διπλωματική εργασία παρουσιάζεται μια προσπάθεια μελέτης των πιέσεων που ασκούνται μέσα σε τμήμα του κεντρικού κλειστού αγωγού του δικτύου υδροδότησης από το φράγμα Αποσελέμη προς το Ηράκλειο. Για τον υπολογισμό των πιέσεων χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος των πεπερασμένων στοιχείων όπως αυτή περιγράφεται στο βιβλίο το “A First Course In The Finite Element Method 5th edition” του Daryl L. Logan. 

    Στη συνέχεια έγινε προσπάθεια δημιουργίας προγράμματος σε περιβάλλον MATLAB το οποίο θα λύνει το δίκτυο βασιζόμενο στη συγκεκριμένη μέθοδο και θα υπολογίζει τις τιμές των πιέσεων σε τακτά σημεία του δικτύου για μια πιο λεπτομερή εποπτεία. 

    Με αυτόν τον τρόπο θα είναι δυνατό να καταγραφεί η καταπόνηση των αγωγών μέσα στο δίκτυο και να προβλεφθούν τυχών βλάβες, κάτι που θα συμβάλει στην επέκταση της διάρκειας ζωής της εγκατάστασης. 

     

    Ημερομηνία Εξέτασης 

    Ημέρα/Μήνας/Έτος: 15/7/2022 

    Ώρα: 10:30 

    Χώρος Εξέτασης 

    Αίθουσα:  

    Join Zoom Meeting 

    https://tuc-gr.zoom.us/j/96798717204?pwd=VVJRRXVCb0ZRcXdpNkJyZFR5MHg0QT09 

    Meeting ID: 967 9871 7204 

    Password: 549795 



© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012