Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

  • Όλες οι κατηγορίες
  • Δημόσιες Ανακοινώσεις
  • Διαλέξεις / Ημερίδες / Εκδηλώσεις
  • Ημέρες γνωριμίας με τη Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης για τον εορτασμό των 35 χρόνων λειτουργίας της - 25 & 26 Ιουνίου 2022 και ώρα 18:00- 23:00 στο Γιαλί Τζαμισί στο ενετικό λιμάνι Χανίων

Ημέρες γνωριμίας με τη Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης για τον εορτασμό των 35 χρόνων λειτουργίας της - 25 & 26 Ιουνίου 2022 και ώρα 18:00- 23:00 στο Γιαλί Τζαμισί στο ενετικό λιμάνι Χανίων

  • Συντάχθηκε 20-06-2022 12:22 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: 20-06-2022 14:48

    Τόπος: Γιαλί Τζαμισί στο ενετικό λιμάνι Χανίων
    Έναρξη: 25/06/2022 18:00
    Λήξη: 26/06/2022 23:00

    Στα πλαίσια των δράσεων που προγραμματίζει η Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης για τον εορτασμό των 35 χρόνων λειτουργίας της, διοργανώνει στις 25 & 26 Ιουνίου 2022 και ώρα 18:00- 23:00  στο Γιαλί Τζαμισί στο ενετικό λιμάνι Χανίων διήμερη ενημερωτική εκδήλωση.

    Η εκδήλωση περιλαμβάνει έκθεση ορυκτών συνοδευόμενη από κατάλληλο πληροφοριακό υλικό, προβολές βίντεο και επίδειξη εργαστηριακού εξοπλισμού. Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό και ιδιαίτερα στους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Θα έχουν έτσι τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τον σημαντικό ρόλο των ορυκτών πρώτων υλών στις καθημερινές μας δραστηριότητες, να πληροφορηθούν για τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες της Σχολής και τις προοπτικές επαγγελματικής απασχόλησης.

    H Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1987 και εφέτος συμπληρώνει 35 χρόνια λειτουργίας.  Αποστολή της Σχολής είναι η εκπαίδευση Μηχανικών ικανών να καλύπτουν ευρύ φάσμα επιστημονικών και τεχνολογικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την αναζήτηση, εκμετάλλευση, επεξεργασία των ορυκτών πρώτων υλών καθώς και η παραγωγή νέας γνώσης μέσω της έρευνας που διεξάγεται.

    Οι ορυκτές πρώτες ύλες αποτελούν τη βάση του σύγχρονου πολιτισμού, η ζήτησή τους είναι έντονα αυξητική και η συμβολή τους στην συντελούμενη 4η βιομηχανική επανάσταση και στους στόχους που έχουν τεθεί για τη μετάβαση σε καθαρή, ανανεώσιμη ενέργεια και μηδενικές εκπομπές, είναι αποφασιστικής σημασίας. Τις επόμενες δεκαετίες, η ζήτηση για μέταλλα όπως ο χαλκός, το λίθιο, το κοβάλτιο, το νικέλιο, οι σπάνιες γαίες και πολλά άλλα αναμένεται να αυξηθεί εκθετικά αφού είναι απαραίτητα για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων, τα φωτοβολταϊκά πάνελ  και τις ανεμογεννήτριες. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι για την κατασκευή μια ανεμογεννήτριας 3 MW απαιτούνται 1200 τόνοι σκυροδέματος, 330 τόνοι χάλυβα, 4.7 τόνοι χαλκού, 3.3 τόνοι αλουμινίου και ψευδαργύρου.

    Η έρευνα, εκμετάλλευση και αξιοποίηση των πρώτων υλών απαιτεί διεπιστημονική προσέγγιση υψηλών απαιτήσεων για αντιμετώπιση των κρίσιμων ζητημάτων με παγκόσμιο αντίκτυπο που συνδέονται με τις δραστηριότητες αυτές. Ο στρατηγικοί στόχοι της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων και η όλη συγκρότηση του προγράμματος σπουδών της διαπνέονται από μία ολοκληρωμένη και διεπιστημονική – διατομεακή αντίληψη που λαμβάνει υπ’ όψη την αλληλουχία ανθρώπου, ορυκτών πόρων, περιβάλλοντος, αειφόρου ανάπτυξης. Μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τις επιστήμες του μηχανικού, τις γεωεπιστήμες, τις νέες τεχνολογίες και περιλαμβάνει διδασκαλία στα αμφιθέατρα,  ασκήσεις στα εργαστήρια, μετρήσεις στο πεδίο και πρακτική άσκηση στις κορυφαίες επιχειρήσεις του κλάδου, διαμορφώνει την ταυτότητα του Μηχανικού Ορυκτών Πόρων. Μιας ειδικότητας διαχρονικής αλλά και συναρπαστικής που δίνει τη δυνατότητα στους αποφοίτους να σταδιοδρομήσουν στις μεγαλύτερες εταιρείες κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο και να αποτελέσουν μέρος μιας κοινότητας μηχανικών με ισχυρή επαγγελματική ταυτότητα.

    Σύνδεσμος εκδήλωσης

     


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012