Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Ενημέρωση για τις δημοσιεύσεις Ανοικτής Πρόσβασης με τη λήξη των συμφωνιών του ΣΕΑΒ, στις 31/12/2021

  • Συντάχθηκε 29-12-2021 09:47 από Maria Ntaountaki Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: mntaountaki<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: 29-12-2021 09:47

    Ιδιότητα: υπάλληλος.

    Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι πλησιάζουμε στο τέλος των τρεχουσών συμφωνιών με εκδότες, οι οποίες περιλάμβαναν όρους δημοσίευσης σε καθεστώς Ανοικτής Πρόσβασης (ΑΠ). Παρά τις προσπάθειες του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ), δεν κατέστη δυνατή η έγκαιρη ανανέωση των συμφωνιών οπότε για ένα χρονικό διάστημα στις αρχές του 2022 δεν θα είναι δυνατή η στήριξη ερευνητών για δημοσίευση εργασιών σε καθεστώς Ανοικτής Πρόσβασης, καθώς θα ανασταλούν οι σχετικές υπηρεσίες στα συστήματα των εκδοτών.

    Εξαίρεση αποτελούν ο εκδότης Cambridge University Press, στον οποίο θα συνεχιστεί η δημοσίευση σε καθεστώς Ανοικτής Πρόσβασης, ο εκδότης Oxford University Press καθώς και τα προγράμματα συμμετοχής σε SCOAP3 και Open Library of Humanities. Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι εκδότες Elsevier και IEEE, για τους οποίους θα ακoλουθήσει περαιτέρω ενημέρωση, εάν υπάρξει κάποια εξέλιξη.

    Aναλυτικότερα, παραμένει ενεργή η δυνατότητα δημοσίευσης σε καθεστώς ΑΠ σε:
    Cambridge University Press
    Oxford University Press και μέχρι εξαντλήσεως του σχετικού ποσού
    Open Library of Humanities
    SCOAP3

    Αναστέλλεται από 1η Ιανουαρίου 2022 σε:
    Emerald
    Royal Society of Chemistry
    Wiley

    Σε εκκρεμότητα:
    Elsevier
    IEEE

    Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Μονάδα Επιστημονικής Επικοινώνησης είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο scholarly<στο>heal-link.gr είτε τηλεφωνικά στα 261096925 και 2610969624 (για τις ημέρες 28-30 Δεκεμβρίου από 8 πμ ως 3 μμ).

    Από τη Βιβλιοθήκη,

    Μαρία Νταουντάκη

     


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012