Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Εμβόλιμη εξεταστική επιστήμη υλικών μηχοπ

  • Συντάχθηκε 10-06-2021 19:08 από Alexandros Gotsis Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: gotsis<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: ΔΕΠ ΜΗΧΟΠ.

    Οδηγίες για την εμβόλιμη εξέταση Επιστήμης Υλικών, 14/6/2021, 17:30 - 20:30

     

    Αφορά τους φοιτητές που  συμμετέχουν στην εμβόλιμη εξέταση της Επιστήμης των Υλικών, 14/6/2021, έχουν αρ. μητρώου που αρχίζει με 2015... ή λιγότερο και έχουν ξαναδώσει κάποτε το μάθημα αυτό.

    Η εμβόλιμη εξέταση της Επιστήμης Υλικών θα γίνει με την μέθοδο της «σύγχρονης γραπτής εξέτασης με ηλεκτρονική επιτήρηση μέσω τηλεδιάσκεψης». Δηλαδή:

    1. Την Δευτέρα 14/6/2021 θα γίνει η εξέταση μέσω Zoom και eClass από τον υπολογιστή σας. Η διαδικάσία θα διαρκέσει μέχρι 3 h, από 17:30 - 20:30.

    2. Στις 17:30 θα μπείτε στην τηλεδιάσκεψη που έχω οργανώσει στο Zoom (με τους κωδικούς σας):

    https://tuc-gr.zoom.us/j/95514029447?pwd=dFh3V0lmaFJEZi9oOWlkM0JPSU5OZz09

    Meeting ID: 955 1402 9447
    Password: 881284

     

    3. Θα μείνετε συνδεδεμένοι μέχρι τις 20:20, με ανοικτή την κάμερα του υπολογιστή σας, ή κινητού σας (μη ξεχάσετε να τα συνδέσετε με τον φορτιστή τους) έτσι ώστε να φαίνεστε καλά (για την επιτήρηση). 

    4. Η εξέταση θα αρχίσει στις 9:00. Από τις 8:30 μέχρι τις 9:00 θα γίνει ταυτοποίηση των εξεταζομένων. Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να δείξετε τη φοιτητική σας ταυτότητα στην κάμερα όταν σας ζητηθεί. Η ώρα λήξης είναι 11:00.

    5. Τα θέματα είναι στο eClass (ως «Εργασία» στην περιοχή «Εργασίες» του μαθήματος Επιστήμη των Υλικών (ΜΟΠ 411) και θα τα ανοίξω στις 17:55. 

    6. Θα μπείτε τότε στο eClass με τον κωδικό σας (φροντίστε να είστε ήδη εγγεγραμμένοι/ες στο μάθημα) και θα κατεβάσετε τα θέματα της εξέτασης στον υπολογιστή/τηλέφωνο σας.  Μπορείτε, αν θέλετε, να τυπώσετε τα θέματα.

    7. Θα απαντήσετε τις ερωτήσεις σε (δικό σας) χαρτί (ή πάνω στα τυπωμένα θέματα) χειρόγραφα. Μη ξεχάσετε να γράψετε το όνομά σας και τον αριθμό μητρώου σας στο χαρτί, και το νούμερο του κάθε θέματος πριν την απάντησή του.  Ο γραφικός σας χαρακτήρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένας τρόπος πιστοποίησης ταυτοπροσωπίας.

    7. Καθ' όλη τη διάρκεια του διαγωνίσματος θα πρέπει να έχετε ανοικτή την κάμερα του υπολογιστή σας (ή κινητού) συνδεδεμένη με το Zoom ώστε με κάποιο τρόπο να σας βλέπουν οι επιτηρητές συνεχώς.  Δεν μου αρέσει αυτό αλλά υποχρεώνομαι να το κάνω για να θεωρηθεί «αδιάβλητο» το διαγώνισμα.  Φυσικά, δεν επιτρέπεται να καταγράψω την οθόνη για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων.

    8. Θα είμαι συνεχώς παρών στη τηλεδιάσκεψη στον δικό μου υπολογιστή για ερωτήσεις σχετικά με τα θέματα.  

    9. Όταν τελειώσετε (όριο λήξης 20:00) θα πρέπει να σκανάρετε τις απαντήσεις σας από το χαρτί που τις γράψατε και να μου τις στείλετε μέσω του eClass (ως «εργασία») ή, εν ανάγκη, με email.  Αν δεν έχετε scanner μπορείτε να τις φωτογραφήσετε  με το κινητό σας και να μου στείλετε τις φωτογραφίες (προτιμώ σε jpeg ή pdf ή png).  Προσοχή να μην παραλείψετε καμία σελίδα γιατί δεν μπορώ να την δεχθώ εκ των υστέρων.  Έχετε 20 min μετά το πέρας της εξέτασης (μέχρι τις 20:20) για να μου στείλετε τις απαντήσεις.  Μην αργοπορήσετε γιατί μπορεί να υπάρχουν πολλά άτομα που να θέλουν να στείλουν τις απαντήσεις την ίδια (τελευταία) στιγμή και το σύστημα να καθυστερήσει. Αν παρουσιαστούν προβλήματα πάρτε με τηλέφωνο (Γκότσης, 6977553608) πριν τις 20:20.

    10. Στην πρώτη σελίδα των απαντήσεων σας πρέπει να γράψετε το ονοματεπώνυμο και το αριθμό μητρώου σας, όπως επίσης και την κάτωθι υπεύθυνη δήλωση:

    «Δηλώνω υπεύθυνα ότι δεν δέχθηκα βοήθεια από τρίτους κατά τη διάρκεια αυτής της εξέτασης ούτε χρησιμοποίησα μη επιτρεπτά βοηθήματα.»

    και να την υπογράψετε.

    11. Η όλη διαδικασία θα κρατήσει έως 3 h.  Μετά από αυτό το διάστημα το σύστημα θα «κλείσει» και δεν θα μπορώ να παραλάβω απαντήσεις διαγωνισμάτων.

    12. Εξυπακούεται ότι κατά τη διάρκεια του διαγωνίσματος μπορείτε να έχετε μπροστά σας και να συμβουλεύεστε τα βιβλία σας.  Όπως, συνήθως, το διαγώνισμα είναι ατομικό και δεν επιτρέπεται να σας παράσχουν βοήθεια τρίτοι η άλλοι εξεταζόμενοι.  Άλλωστε, θα έχετε υπογράψει την αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση.

    Για να γίνουν όλα αυτά βεβαιωθείτε ότι είστε γραμμένοι στο eClass. Αν ξέρετε κάποιον συμφοιτήτρια/τή σας που θέλει (και πληροί τις προϋποθέσεις) να πάρει μέρος στο διαγώνισμα αυτό, και δεν είναι γραμμένος/η στη λίστα του μαθήματος του eClass, σας παρακαλώ να της/του προωθησετε το μήνυμα αυτό.

    Καλή τύχη,

     

    ο διδάσκων,

    Αλέξανδρος Δ. Γκότσης


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012