Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας κ. Κυριακόπουλου Στέφανου, Σχολή ΜΗΧΟΠ

  • Συντάχθηκε 23-11-2020 11:35 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: -

    Τόπος: Εξ’ αποστάσεως - Ανοιχτή στο κοινό
    Σύνδεσμος τηλεδιάσκεψης
    Έναρξη: 26/11/2020 10:00
    Λήξη: 26/11/2020 11:00

    Τίτλος: Σχεδιασμός πειράματος σεισμικής ανάκλασης για την απεικόνιση του υπεδάφους σε περιβάλλον βαθιάς θάλασσας νότια της Κρήτης 

    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή:
    Βαφείδης Αντώνιος, Καθηγητής ΜΗΧΟΠ (επιβλέπων)
    Μανούτσογλου Εμμανουήλ, Καθηγητής ΜΗΧΟΠ
    Κρητικάκης Γεώργιος, Μέλος ΕΔΙΠ ΜΗΧΟΠ 

    Περίληψη:
    Στην παρούσα πτυχιακή εργασία επεξεργάστηκαν συνθετικά δεδομένα σεισμικής ανάκλασης που αντιστοιχούν στην θαλάσσια περιοχή της νότιας Κρήτης. Για την πραγματοποίηση του πειράματος της σεισμικής ανάκλασης τα συνθετικά δεδομένα προήλθαν από το λογισμικό του περιβάλλον της Μatlab.Τα συνθετικά δεδομένα είναι κατηγοριοποιημένα σε διάταξη κοινής πηγής. Επίσης ένα άλλο καθοριστικό κομμάτι της πτυχιακής είναι και η μετατροπή της κυρίαρχης συχνότητας του κυματίδιου της πηγής από 10Hz σε 20Hz για την βελτίωση της χρονικής ανάλυσης των συνθετικών σεισμογραμμάτων.
    Αρχικά τα συνθετικά δεδομένα κοινής πηγής ταξινομούνται σε διάταξη κοινού ενδιάμεσου σημείου. Στην συνέχεια ακολουθεί η διαδικασία της  δυναμικής διόρθωσης η οποία δίνει τη δυνατότητα αφαίρεσης χρόνου  από τον χρόνο διαδρομής των ανακλώμενων κυμάτων ίσου με την κανονική χρονική απόκλιση. Με τη διαδικασία της σεισμικής υπέρθεσης ενισχύθηκε το σήμα των ανακλώμενων κυμάτων. 
    Στη συνέχεια ακολουθεί η διαδικασία της σεισμικής χωροθέτησης, για την ανακατασκευή και την τοποθέτηση των ανακλαστήρων στη σωστή τους θέση. Στην συγκεκριμένη επεξεργασία χρησιμοποιήθηκαν τρείς μέθοδοι: Η μέθοδος Χωροθέτησης Kirchhoff, η μέθοδος χωροθέτησης Πεπερασμένων διαφορών (Finite Difference)  και η μέθοδος Μετατόπισης φάσης (Phase shift) στο χώρο των συχνοτήτων.

     

     



© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012