Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας κας Δελή Μαρίας, Σχολή ΜΗΧΟΠ

  • Συντάχθηκε 09-07-2020 11:50 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: 10-07-2020 11:01

    Τόπος: Εξ αποστάσεως
    Σύνδεσμος τηλεδιάσκεψης
    Έναρξη: 10/07/2020 12:00
    Λήξη: 10/07/2020 13:00

     

    Τίτλος:
    Χρήση πρόσθετων υλικών για την αύξηση του σημείου τήξης τεφρών παραχθέντων κατά την σύν-καύση λιγνίτη με ξυλώδη βιομάζα

    Εξεταστική Επιτροπή:
    Βάμβουκα Δέσποινα, Καθηγήτρια ΜΗΧΟΠ (Επιβλέπουσα)
    Πεντάρη Δέσποινα, Επίκουρη Καθηγήτρια ΜΗΧΟΠ
    Στρατάκης Αντώνιος, ΕΔΙΠ ΜΗΧΟΠ

    Περίληψη:
            Στα πλαίσια αυτής της εργασίας, μελετήθηκε η θερμική συμπεριφορά βιομαζικών υλικών (άγρια αγκινάρα, άχυρο σίτου, πυρήνες ροδάκινου) κατά την συν-καύση τους με λιγνίτη Μαυροπηγής. Οι χαρακτηριστικές παράμετροι καύσης των μιγμάτων του λιγνίτη και της βιομάζας προσδιορίστηκαν με θερμοβαρυτομετρική ανάλυση. Επίσης, διερευνήθηκε η μείωση της ευτηκτότητας της τέφρας με χρήση “πρόσθετων”, βωξίτη και κλινόχλωρου, μετρώντας τις χαρακτηριστικές θερμοκρασίες αρχικής παραμόρφωσης, μαλάκυνσης, ημισφαιρίου και ροής.
             Κατά την συν-καύση του λιγνίτη και της βιομάζας, ο ρυθμός καύσης αυξήθηκε, ενώ η θερμοκρασία καύσης των μιγμάτων μειώθηκε σε σχέση με αυτή του λιγνίτη. Η θερμοχημική αντιδραστικότητα των μιγμάτων ακολούθησε τη σειρά: λιγνίτης Μαυροπηγής/άχυρο σίτου> λιγνίτης Μαυροπηγής/πυρήνες ροδάκινου> λιγνίτης Μαυροπηγής/αγκινάρα. Με τη χρήση “πρόσθετων”, η αντιδραστικότητα μειώθηκε σε σχέση με τα αρχικά υλικά. Το θερμοκρασιακό εύρος τήξης της βιομάζας κυμάνθηκε από 1010 oC έως 1500oC. Στα μίγματα λιγνίτη και βιομαζικών υλικών, η θερμοκρασία ροής της τέφρας αυξήθηκε έως 40oC, σε σύγκριση με την τέφρα του λιγνίτη. Με τη χρήση “πρόσθετων”, η θερμοκρασία παραμόρφωσης της τέφρας των αρχικών δειγμάτων βιομάζας αυξήθηκε έως και 250oC περίπου και η θερμοκρασία ροής έως και 400oC περίπου. Στα μίγματα με τον λιγνίτη, ο βωξίτης και το κλινόχλωρο αύξησαν την θερμοκρασία αρχικής παραμόρφωσης και ροής της τέφρας έως και 200oC.

     

     

     

     


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012