Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Εξαιρέσεις ως προς τον τρόπο εξέτασης για λόγους σχετικούς με την πανδημία

  • Συντάχθηκε 11-06-2020 19:14 από Michail Lagoudakis Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: lagoudakis<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: 11-06-2020 19:15

    Ιδιότητα: ΔΕΠ ΗΜΜΥ.

    Θα ήθελα να εφιστήσω την προσοχή φοιτητών, διδασκόντων και γραμματειών σε ένα απόσπασμα από την τελευταία σελίδα της απόφασης της Συγκλήτου για τις τελικές εξετάσεις του τρέχοντος εαρινού εξαμήνου, όπου γίνεται λόγος για εξαιρέσεις ως προς τον τρόπο εξέτασης για λόγους σχετικούς με την πανδημία COVID-19 και το οποίο μάλλον πέρασε απαρατήρητο (οι επισημάνσεις δικές μου): 


    Η τελική εξέταση του μαθήματος μπορεί να πραγματοποιηθεί με έναν εκ των ακόλουθων τρόπων (μικτό σύστημα):

    • γραπτή εξέταση με φυσική παρουσία των φοιτητών
    • γραπτή ή προφορική εξέταση με εξ αποστάσεως μεθόδους
       

    Για κάθε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις, προβλέπονται διαφορετικοί τρόποι αξιολόγησης για φοιτητές που τεκμηριωμένα αδυνατούν να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες εξετάσεις, ώστε να μην στερηθεί κανείς φοιτητής το δικαίωμα της εξέτασης. Συγκεκριμένα, εάν κάποιος εξεταζόμενος τεκμηριώσει με ιατρική βεβαίωση ότι ανήκει σε ευπαθή ομάδα λόγω COVID-19 (ΦΕΚ 1856, τ. Β’, 15.05.2020) και δεν μπορεί να εξεταστεί με φυσική παρουσία, τότε κατόπιν έγκρισης μπορεί να εξετασθεί με κάποια εξ αποστάσεως μέθοδο σε συνεννόηση με τους αντίστοιχους διδάσκοντες. Αντίστροφα, εάν κάποιος εξεταζόμενος με υπεύθυνη δήλωσή του βεβαιώσει ότι δεν κατέχει τα τεχνικά μέσα (δίκτυο, κάμερα, υπολογιστή) για συμμετοχή σε εξ αποστάσεως εξέταση, τότε οφείλει να προσέλθει και να εξετασθεί κατ’ εξαίρεση διά ζώσης (με φυσική παρουσία) κατόπιν συνεννόησης με τους αντίστοιχους διδάσκοντες. Τα ως άνω τεκμηριωμένα αιτήματα κατατίθενται ηλεκτρονικά στη Γραμματεία της Σχολής πριν την έναρξη της εξεταστικής περιόδου, εξετάζονται από τον Κοσμήτορα κάθε Σχολής και, εφόσον εγκριθούν, έχουν εφαρμογή σε όλα τα μαθήματα στα οποία πρόκειται να εξεταστεί ο ενδιαφερόμενος φοιτητής.


    Για ευκολία, επισυνάπτεται και το σχετικό ΦΕΚ που καθορίζει τις ευπαθείς ομάδες COVID-19. Βάσει των παραπάνω, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, ο ενδιαφερόμενος φοιτητής θα πρέπει να κατεθέσει ηλεκτρονικά το αίτημά του στη Γραμματεία της Σχολής (και όχι στους διδάσκοντες) μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά (ιατρική βεβαίωση ή υπεύθυνη δήλωση) για να τεκμηριώσει τα αναγραφόμενα στο αίτημα. Τα αιτήματα πρέπει να υποβληθούν πριν την έναρξη της εξεταστικής (Δευτέρα πρωί) και αφορούν στο σύνολο των εξεταζόμενων μαθημάτων. Τα αιτήματα εξετάζονται από τον Κοσμήτορα και, εφόσον υπάρχει έγκριση, τότε ο ενδιαφερόμενος φοιτητής επικοινωνεί με τους διδάσκοντες για να γίνει η σχετική συνεννόηση για τον εναλλακτικό τρόπο εξέτασης. Παρακαλώ, να τηρηθεί η ως άνω διαδικασία όπου έχει εφαρμογή. 


    Συνημμένα:

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012