Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Διπλωματικής εργασίας εργασίας κ.Σώκου Μαρίας - Σχολή ΑΡΜΗΧ

  • Συντάχθηκε 29-05-2020 10:37 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: -

    Τόπος: η παρουσίαση θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης
    Σύνδεσμος τηλεδιάσκεψης
    Έναρξη: 03/06/2020 17:00
    Λήξη: 03/06/2020 18:00

    Ονοματεπώνυμο: ΣΩΚΟΥ ΜΑΡΙΑ

    Τίτλος:Η πολεοδομική ανάπλαση της περιοχής της Δραπετσώνας.
    Title:Urban regeneration of Drapetsona’s area.
      https://tuc-gr.zoom.us/j/93628621456?pwd=MEVUeXF3WGVieXZpTXNZT3dtMkErZz09                                  

    Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020  17.00μμ

    Εξεταστική Επιτροπή

    Επίκ.καθ: Διμέλλη Δέσποινα (επιβλέπουσα)
    Αναπλ. Καθ.: Τζομπανάκης Αλέξανδρος
    Αναπλ. Καθ.: Χατζησάββα Δήμητρα


    Περίληψη

    Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως αντικείμενο μελέτης την περιοχή της Δραπετσώνας. Σκοπός είναι η πολεοδομική ανάπλαση της περιοχής, ώστε να δημιουργηθεί μια περιοχή ελκυστική προς τους κατοίκους της και συνάμα λειτουργική, διατηρώντας το λιμενο-βιομηχανικό της χαρακτήρα.
    Η Δραπετσώνα βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του λιμένα του Πειραιά. Από τον 19ο αιώνα αποτέλεσε ένα από τα βασικά σημεία εγκατάστασης των βιομηχανιών του Πειραιά και η περαιτέρω οικιστική της ανάπτυξη καθορίστηκε από την άφιξη των προσφύγων με την μικρασιατική καταστροφή το 1922. Σήμερα η πόλη ανήκει στο Δήμο Δραπετσώνας – Κερατσινίου και διαθέτει ισχυρά στοιχεία λόγω της παράκτιας θέσης της, τα οποία παραμένουν ανεκμετάλλευτα. Υπάρχουν πολλά διατηρητέα εγκαταλελειμμένα κτήρια στην περιοχή των λιπασμάτων, λόγω της εξασθένισης της βιομηχανίας, ενώ οι δομές των προσφυγικών κατοικιών διακρίνονται μέσα στον αστικό ιστό. 
    Η εργασία στοχεύει στη διατύπωση προτάσεων για την ρύθμιση των χρήσεων, την ανάπτυξη δικτύων στο πλαίσιο της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, για την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και για τη διαμόρφωση του δομημένου περιβάλλοντος της περιοχής μελέτης. 
    Η εργασία περιλαμβάνει 3 ενότητες: την ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης της περιοχής μελέτης, την αξιολόγηση  των προβλημάτων και τέλος την πρόταση για την πολεοδομική ανάπλαση της περιοχής.


     



© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012