Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση διπλωματικής εργασίας κ. Δημητρίου Λαΐτσα, Σχολή ΜΠΔ

  • Συντάχθηκε 03-10-2019 15:02 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: -

    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

    ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

     

    Ονοματεπώνυμο:   ……Δημήτριος Λαΐτσας…………………………………

    Αριθμός Μητρώου:              …………2014010149……………………………

     

    Θέμα

    Τίτλος στα Ελληνικά:            … Η επίδραση των συναισθημάτων στην πρώιμη επιχειρηματική πρόθεση: μια πειραματική διερεύνηση με τη χρήση μεθόδων μηχανικής μάθησης ……………………………………

     

    Επιτροπή:

    Επιβλέπων:     ………Βασίλειος Μουστάκης, Καθηγητής………………………………

    Πρώτο Μέλος:            ……………Γεώργιος Σταυρουλάκης, Καθηγητής…………………………

    Δεύτερο Μέλος:          ……Μαρία Μπακατσάκη, ΕΔΙΠ……………….………….……

     

    Περίληψη της εργασίας στα Ελληνικά:           … Τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και της παγκοσμιοποίησης οι νέοι στρέφονται στην ανάληψη επιχειρηματικής δράσης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα αρκετοί να φέρουν στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος την επιχειρηματική πρόθεση και μιας και αναφερόμαστε σε νεαρά άτομα, την πρώιμη επιχειρηματική πρόθεση. Σκοπός λοιπόν της συγκεκριμένης διπλωματικής εργασίας είναι να διερευνηθεί ο ρόλος που διαδραματίζουν τα συναισθήματα στην εκδήλωση πρώιμης επιχειρηματικής πρόθεσης των νέων και κυρίως των φοιτητών της Σχολής Παραγωγής & Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστήμιου Κρήτης. Χρησιμοποιούμε 147 ερωτηματολόγια που συλλέχθηκαν το 2014 στα πλαίσια του έργου EMOENTRE (έργο 2511, χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΑΡΙΣΤΕΙΑ). Πέρα από τις αυτό-αναφορές των φοιτητών που συμμετείχαν στην έρευνα, έχουμε στη διάθεσή μας και τα δεδομένα από την ανάλυση των εκφράσεων του προσώπου που καταγράφηκαν μέσω του ειδικού συστήματος-κάμερας (Facereader Version 3.0). Τα δεδομένα τα αναλύουμε με τη βοήθεια μεθόδων μηχανικής μάθησης. Συγκεκριμένα, εφαρμόζουμε αλγορίθμους δέντρων απόφασης (decision trees) και εξαγωγής κανόνων συσχέτισης (association rules). Στοχεύουμε στην εξαγωγή συμπερασμάτων που θα αναδείξουν τις κύριες μεταβλητές (που υπάρχουν στο ερωτηματολόγιο που καταγράφει τις αυτό-αναφορές των φοιτητών) σε συνδυασμό με τα συναισθήματα που καταγράφονται μέσω των εκφράσεων του προσώπου. Θεωρούμε ότι τα αποτελέσματα θα συμβάλλουν στην καλύτερη κατανόηση των παραγόντων που επηρεάζουν την πρώιμη επιχειρηματική πρόθεση και σκοπεύουμε να τα συγκρίνουμε με άλλα αποτελέσματα που καταγράφονται στη διεθνή βιβλιογραφία.……………………………………

     

    ​​​​​​​Ημερομηνία Εξέτασης

    Ημέρα/Μήνας/Έτος:             ……4/10/2019…………………………………

    Ώρα:                       …11:00……………………………………

     

    ​​​​​​​Χώρος Εξέτασης

    Αίθουσα:               ……Εργαστήριο Διοικητικών Συστημάτων…………………………………

    Κτίριο:    ………Δ5.014………………………………

     

     


    Τόπος: Δ5 - Κτίριο ΜΠΔ, Δ5.014
    Έναρξη: 04/10/2019 11:00
    Λήξη: 04/10/2019 11:30


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012