Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Δημιουργία και χρήση αναγνωριστικού ORCID για τα μέλη του Πολυτεχνείου Κρήτης

  • Συντάχθηκε 27-09-2019 09:48 από Maria Ntaountaki Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: mntaountaki<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: 27-09-2019 09:49

    Ιδιότητα: υπάλληλος.

    Η Βι.Κε.Π. ενημερώνει για την έναρξη της premium υπηρεσίας διαχείρισης αναγνωριστικών ORCID (ORCID ID), η οποία διατίθεται μέσω του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών.

    Η εισήγηση της Βι.Κε.Π. για τη δημιουργία και χρήση αναγνωριστικού ORCID (Open Researcher and Contributor ID), για τα μέλη του Πολυτεχνείου Κρήτης, εγκρίθηκε από τη Σύγκλητο του (Συνεδρίαση 509/19-9-2019). Περισσότερες πληροφορίες για την εν λόγω υπηρεσία, θα βρείτε  εδώ.

    Η σημασία και η ανάγκη δημιουργίας και χρήσης του αναγνωριστικού ORCID στα πλαίσια της επιστημονικής επικοινώνησης, αποτυπώνονται συνοπτικά παρακάτω:

    • Ο ερευνητής μπορεί να αποκτήσει δωρεάν το αναγνωριστικό ORCID (ORCID ID), το οποίο τον διακρίνει από άλλους ερευνητές με το ίδιο όνομα και του επιτρέπει να διαχειρίζεται τις εγγραφές των δημοσιεύσεων του.
    • Η χρήση του ιδρυματικού email επιτρέπει τη συστηματική συλλογή των δημοσιεύσεων του Ιδρυματός μας.
    • Μπορείτε να συγκεντρώνετε πολλαπλά ID που δίνονται από διαφορετικές υπηρεσίες (π.χ. Researcher ID, κ.λπ.) κάτω από ένα μόνο αναγνωριστικό, το ORCID ID.
    • Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε σε όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας σας, καθώς διαθέτει διεθνές πεδίο εφαρμογής.
    • Μπορείτε να ταυτοποιείστε από πληθώρα συναφών συστημάτων, όπως για παράδειγμα τα συστήματα υποβολής εργασιών σε επιστημονικά περιοδικά ομότιμης κρίσης.
    • Μπορείτε να υποβάλλετε ευκολότερα προτάσεις χρηματοδότησης, καθώς πολλοί φορείς στο εξωτερικό, όπως το Wellcome Trust, θέτουν ως προαπαιτούμενο την ύπαρξη αναγνωριστικού ORCID προκειμένου να χορηγήσουν υποτροφίες ή/και επιδοτήσεις.

     

    Από τη Βιβλιοθήκη,

    Μαρία Νταουντάκη


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012