Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Διπλωματικής εργασίας Καρέλη Ρουμπίνης-Τσαλίκου Ιφιγένειας - Σχολή ΑΡΜΗΧ

  • Συντάχθηκε 03-05-2019 13:16 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: -

    Ονοματεπώνυμο:Καρέλη Ρουμπίνη, Τσαλίκου Ιφιγένειας


    Τίτλος:Μεταγραφές της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της Σαντορίνης στο σήμερα: Επανάχρηση και επέκταση συγκροτήματος κατοικιών και σχεδιασμός οινοποιείου μικρής κλίμακος.

    Title:Transcription of Santorini’s traditional architecture: Reuse and extending a residential complex and designing a small-scale winery.


    Τετάρτη  8 Μαϊου 2019, 11.00 π.μ.
    Σχεδιαστήριο 1ου έτους

    Εξεταστική Επιτροπή

    Αναπλ.καθ.: Τζομπανάκης Αλέξιος
    Επικ.καθ.:Ασλανίδης Κλήμης
    Αναπλ.καθ.: Παρθένιος Παναγιώτης

    Περίληψη

    Αντικείμενο της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η επανάχρηση συγκροτήματος υπόσκαφων κατοικιών στον Βόθωνα της Σαντορίνης και η επέκτασή του, με την δημιουργία νέων κατοικιών και οινοποιείου μικρής κλίμακας. Ο Βόθωνας επιλέχθηκε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα υπόσκαφου οικισμού της Σαντορίνης, με έντονο ανάγλυφο και με κύρια χρήση την κατοικία. Αρχικά μελετάται η αρχιτεκτονική των παραδοσιακών κατοικιών του νησιού σε συνδυασμό με την αποτύπωση μιας υφιστάμενης, υπόσκαφης κατοικίας, πάνω στην οποία γίνεται η πρόταση ανάπλασης. Έπειτα, στην χωρική της συνέχεια, σχεδιάζονται τα νέα κτίσματα. Σκοπός της πρότασης είναι η ανάδειξη του οικισμού με την προσθήκη των λειτουργιών της παραγωγής κρασιού και παράλληλα η διατήρηση του οικιστικού χαρακτήρα της περιοχής, δίνοντας έμφαση στην κατοικία.

     

     


    Τόπος: Γ1 - Σχεδιαστήρια ΑΡΜΗΧ και Εργαστήρια
    Έναρξη: 08/05/2019 11:00
    Λήξη: 08/05/2019 12:00


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012