Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας κ. Νικολόπουλου Ολύμπιου, Σχολή ΜΗΧΟΠ

  • Συντάχθηκε 05-03-2019 14:27 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: -

    Τίτλος εργασίας:

    Διερεύνηση της ποζολανικής ιδιότητας ζεολίθου, περλίτη και φυσικής ποζολάνας με χρήση υδρασβέστου

     

    Εξεταστική επιτροπή:

    Καθηγητής Γεώργιος Χρηστίδης (Επιβλέπων)

    Καθηγητής Μιχαήλ Γαλετάκης

    ΕΔΙΠ Γεώργιος Τριανταφύλλου

     

    ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως αντικείμενο τη μελέτη της ποζολανικής ιδιότητας τριών πετρωμάτων, που υπάρχουν σε αφθονία στην ελληνική Γη με τη χρήση υδρασβέστου. Τα πετρώματα που χρησιμοποιήθηκαν είναι ο ζεόλιθος, περλίτης καθώς και φυσική ποζολάνα.

    Τα υλικά αυτά λειοτριβήθηκαν προκειμένου να επιτευχθεί η κατάλληλη κοκκομετρία. Στη συνέχεια τα υλικά τα οποία είχαν μορφή πούδρας αναμίχθηκαν με προσθήκη νερού σε αναλογία 1:1 με υδράσβεστο (CL 90) η οποία είχε ανάλογη κοκκομετρία. Με την πάστα που δημιουργήθηκε κατασκευάσθηκαν κυβικά δοκίμια.

    Στα δοκίμια αυτά έπειτα από το πέρας συγκεκριμένων ημερών ωρίμανσης πραγματοποιήθηκαν πειράματα μονοαξονικής θλίψης και υπολογίσθηκε η αντοχή τους. Τα θραύσματα που προέκυψαν από την παραπάνω διαδικασία λειοτριβήθηκαν εκ νέου σε αχάτη και πραγματοποιήθηκε ορυκτολογική ανάλυση αυτών με περιθλασιμετρία ακτίνων Χ.

     


    Τόπος: Μ3 - Κτίριο ΜΗΧΟΠ, Μ3.108, Αίθουσα συνεδριάσεων Μηχ.Ο.Π.
    Έναρξη: 12/03/2019 12:00
    Λήξη: 12/03/2019 13:00


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012