Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Πρόσκληση του OpenAIRE σε Webinar με θέμα "Διαχείριση Ερευνητικών Δεδομένων και Σχέδια Διαχείρισης Δεδομένων"

  • Συντάχθηκε 06-02-2019 12:55 από Maria Ntaountaki Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: mntaountaki<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: 06-02-2019 12:56

    Ιδιότητα: υπάλληλος.

    Το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ) και η Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κύπρου, ως Εθνικοί Κόμβοι για την Ανοικτή Πρόσβαση στην Ελλάδα και στην Κύπρο αντίστοιχα, ενώνουν για άλλη μια φορά δυνάμεις στη διοργάνωση webinars γύρω από θέματα Ανοικτής Επιστήμης.

    Το συγκεκριμένο OpenAIRE webinar με θέμα τη Διαχείριση Ερευνητικών Δεδομένων και Σχέδια Διαχείρισης Δεδομένων στοχεύει στην ενημέρωση του ελληνικού και κυπριακού ακαδημαϊκού και ερευνητικού κοινού, για τις τελευταίες εξελίξεις σε θέματα που αφορούν τα Ερευνητικά Δεδομένα και πώς επιτυγχάνεται η συμμόρφωση με τις προϋποθέσεις που έχει ορίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διαχείρισή τους. Ακόμη, θα προηγηθεί εισαγωγή στην έννοια των ερευνητικών δεδομένων και των FAIR αρχών, ενώ στο τέλος θα αναλυθούν τα περιεχόμενα των Σχεδίων Διαχείρισης Δεδομένων του Ορίζοντα2020 και θα υπογραμμιστούν καλές πρακτικές συμπλήρωσής τους. Το webinar θα διεξαχθεί την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019, από 11:00 - 12:00. Επισυνάπτεται η πρόσκληση, με οδηγίες διεξαγωγής του.

    Από τη Βιβλιοθήκη,

    Μαρία Νταουντάκη


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012