Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Απασχόληση Προπτυχιακών Φοιτητών στη Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών, Δικτύων και Υπολογιστικής Υποδομής

  • Συντάχθηκε 14-01-2019 13:55 από Maria Vogiatzaki Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: mvogiatzaki<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: υπάλληλος.

    Χανιά, 14 Ιανουαρίου 2019

                                                                                                         Αρ. Πρωτ.: 10

           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

     

     

     

    Η Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών, Δικτύων και Υπολογιστικής Υποδομής στα πλαίσια του έργου “Περιστασιακή απασχόληση προπτυχιακών φοιτητών του Ιδρύματος για την υποβοήθηση της λειτουργίας των προγραμμάτων του ΕΛΚΕ (2019)” προτίθεται να απασχολήσει πέντε (5) προπτυχιακούς φοιτητές/φοιτήτριες για το έτος 2019 (λήξη απασχόλησης: 31 Δεκεμβρίου 2019).

     

    Περιγραφή θέσεων

     

    Οι φοιτητές/φοιτήτριες θα απασχοληθούν σε συγκεκριμένα αντικείμενα, τα οποία απαιτούν κατά περίπτωση τα προσόντα και τις δεξιότητες που περιγράφονται παρακάτω.

     

    Γενική απαίτηση είναι η όρεξη για δουλειά και μάθηση, η συνέπεια, η ευγένεια και η διάθεση για ενασχόληση με πρακτικά θέματα υπολογιστικών συστημάτων.

     

    Α) Δύο φοιτητές/φοιτήτριες που θα παρέχουν υποστήριξη για την κάλυψη αναγκών του Τμήματος Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων. Η απασχόλησή τους θα αφορά τη συντήρηση/επέκταση του ενσύρματου και ασύρματου δικτύου δεδομένων και του τηλεφωνικού δικτύου, καθώς και την υποστήριξη των χρηστών σε θέματα συνδεσιμότητας και χρήσης δικτυακών υπηρεσιών.

     

    Επιθυμητά προσόντα και δεξιότητες:

     

    • Πρακτική εμπειρία και εξοικείωση σε τοπικά δίκτυα (LAN)
    • Πρακτική εμπειρία και εξοικείωση σε ασύρματα δίκτυα (WLAN)
    • Καλή γνώση θεωρίας δικτύων και λειτουργικών συστημάτων
    • Γνώση λειτουργικών συστημάτων Windows – UNIX
    • Γνώσεις παραμετροποίησης συστημάτων προσωπικών Η/Υ
    • Τυχόν συναφής προϋπηρεσία

     

    Β) Δύο φοιτητές/φοιτήτριες που θα παρέχουν υποστήριξη για την κάλυψη αναγκών του Τμήματος Διοικητικής Υπολογιστικής Υποδομής. Η απασχόλησή τους θα αφορά κυρίως την εγκατάσταση και διαχείριση της υπολογιστικής υποδομής και των Πληροφοριακών Συστημάτων των Υπηρεσιών του Ιδρύματος, καθώς και την τεχνική υποστήριξη των χρηστών όσον αφορά θέματα υλικού και λογισμικού των σταθμών εργασίας τους.

     

    Επιθυμητά προσόντα και δεξιότητες:

     

    • Καλή γνώση θεωρίας δικτύων και λειτουργικών συστημάτων
    • Καλή γνώση σε θέματα υλικού (hardware) υπολογιστών και εμπειρία στην ανίχνευση, επίλυση και επισκευή προβλημάτων υλικού
    • Πρακτική εμπειρία στα λειτουργικά συστήματα MS Windows και Ubuntu και ειδικότερα στην εγκατάσταση και παραμετροποίηση των λειτουργικών συστημάτων, οδηγών συσκευών και εφαρμογών και στη διερεύνηση και επίλυση αστοχιών λογισμικού
    • Πρακτική εμπειρία και εξοικείωση σε τοπικά δίκτυα
    • Τυχόν συναφής προϋπηρεσία

     

    Γ) Ένας/μία φοιτητής/φοιτήτρια που θα παρέχει υποστήριξη για την κάλυψη αναγκών του Τμήματος Εκπαιδευτικής Υπολογιστικής Υποδομής. Η απασχόλησή του/της θα αφορά στην εγκατάσταση και διαχείριση των σταθμών εργασίας του τμήματος σε υλικό και λογισμικό, την τεχνική υποστήριξη των χρηστών των σταθμών εργασίας, καθώς και στην ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών διαχείρισης των υπηρεσιών του Τμήματος.

     

    Επιθυμητά προσόντα και δεξιότητες:

     

    -     Καλή γνώση θεωρίας δικτύων και λειτουργικών συστημάτων

    • Καλή γνώση σε θέματα υλικού (hardware) υπολογιστών και εμπειρία στην ανίχνευση, επίλυση και επισκευή προβλημάτων υλικού
    • Πρακτική εμπειρία στα λειτουργικά συστήματα MS Windows και Ubuntu, και ειδικότερα στην εγκατάσταση και παραμετροποίηση των λειτουργικών συστημάτων, οδηγών συσκευών και εφαρμογών
    • Καλή γνώση οντο-κεντρικού προγραμματισμού και εμπειρία στη γλώσσα προγραμματισμού C#, Java ή αντίστοιχη
    • Ειδικές γνώσεις σε web development (HTML/CSS/JS), server-side development και design patterns (π.χ. ΑSP.NET, MVC models)
    • Τυχόν συναφής προϋπηρεσία

    Υποβολή αιτήσεων

    Οι υποψήφιοι των ομάδων Α, Β και Γ, όπως περιγράφηκαν παραπάνω, θα πρέπει μέχρι και τις 25 Ιανουαρίου 2019 να προσκομίσουν στη Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών, Δικτύων και Υπολογιστικής Υποδομής (κτίριο Α1- Πολυτεχνειούπολη) τα παρακάτω δικαιολογητικά:

    • αίτηση (δίνεται από τη Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών, Δικτύων και Υπολογιστικής Υποδομής)
    • φωτοαντίγραφο ακαδημαϊκής ταυτότητας
    • σύντομο βιογραφικό σημείωμα με στοιχεία επικοινωνίας
    • αναλυτική βαθμολογία, από την οποία θα προκύπτουν βασικές γνώσεις πληροφορικής
    • βεβαίωση σχετικής προϋπηρεσίας σε εργαστήριο του Ιδρύματος ή σε άλλο Φορέα (προαιρετικά)
    • οποιοδήποτε πιστοποιητικό το οποίο αποδεικνύει τη σχετική με το αντικείμενο εμπειρία
    • εκκαθαριστικό εφορίας (οικογενειακού εισοδήματος) ή βεβαίωση δικαιώματος σίτισης-στέγασης, καθώς επίσης και οποιοδήποτε πρόσθετο έγγραφο θεωρούν οι ενδιαφερόμενοι ότι στοιχειοθετεί καλύτερα τυχόν κοινωνικούς λόγους που επικαλούνται. Το κριτήριο αυτό θα ληφθεί υπόψη μόνο σε περίπτωση ισοβαθμίας.

    Όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά πρέπει να κατατεθούν εμπρόθεσμα στη Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών, Δικτύων και Υπολογιστικής Υποδομής.

    Η επιλογή των προπτυχιακών φοιτητών/φοιτητριών που θα απασχοληθούν θα γίνει έπειτα από αξιολόγηση των δικαιολογητικών των ενδιαφερομένων και συνέντευξή τους.

    Οι προπτυχιακοί φοιτητές/φοιτήτριες που θα επιλεγούν, θα αμειφθούν σύμφωνα με τις ώρες που θα απασχοληθούν, οι οποίες δεν μπορεί να υπερβαίνουν τις 12 εβδομαδιαίως. Το ωρομίσθιο ανέρχεται σε 4,5 € (μεικτά).

    Πληροφορίες: κ. Ελένη Σπανάκη, spanaki@ict.tuc.gr, ώρες 10:00-15:00.

                                                                                                                                                

    Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τηλεπικοινωνιών, Δικτύων και Υπολογιστικής Υποδομής

     

     

     

    Ιωάννης Ατζαράκης

     


    Συνημμένα:

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012