Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Διάλεξη της Αν. Καθ. ΕΜΠ Μαρίνας Πανταζίδου για Διδάσκοντες Μηχανικούς

  • Συντάχθηκε 10-12-2018 14:55 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: 10-12-2018 22:54

    Ημερομηνία, Ώρα, Τόπος

    Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018, 1:30μμ, Αίθουσα Α3, Κτήριο Κ2 Σχολής ΜΗΠΕΡ

    Τίτλος

    Ένας Γύρος της Βιβλιογραφίας της Εκπαίδευσης για Διδάσκοντες Μηχανικούς: 8 Στάσεις και 4 Χρηστικά Σουβενίρ

    Ομιλήτρια

    Μαρίνα Πανταζίδου
    Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο

    Περίληψη

    Η ομιλία δίνει μια περιήγηση στη βιβλιογραφία της εκπαίδευσης, είναι οργανωμένη σε 8 στάσεις (1. φιλοσοφία της εκπαίδευσης, 2. επιστημολογικές και παιδαγωγικές πεποιθήσεις, 3. γνωσιακές ιεραρχίες και μαθησιακές προτιμήσεις, 4. κίνητρα, μεταγνωσιακές και κοινωνικές πλευρές μάθησης, 5. συστατικά στοιχεία της γνώσης, 6. θεωρίες μάθησης και πλαίσια διδασκαλίας, 7. μάθηση σε άλλες ειδικότητες και μάθηση γενικών δεξιοτήτων, 8. μάθηση σε αντικείμενα μηχανικού), όπως αναφέρει και ο τίτλος, και έχει δύο στόχους: 

    • να προτείνει ένα πλαίσιο κατηγοριοποίησης του βιβλιογραφικού υλικού για την εκπαίδευση, το οποίο βοηθάει τον διδάσκοντα μηχανικό να επεξεργαστεί και να συστηματοποιήσει τη διδακτική εμπειρία του, και
    • να προσομοιώσει τη διαδικασία των μη στοχευμένων περιπάτων που κάνουμε στα ταξίδια μας, οι οποίοι κάποτε καταλήγουν στην ανακάλυψη μιας γνώσης ή ενός αντικειμένου που δεν ξέραμε ότι μπορεί να μας είναι χρήσιμα (τα 4 χρηστικά σουβενίρ του τίτλου).
       

    Βιογραφικό

    H Μαρίνα Πανταζίδου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στον Τομέα Γεωτεχνικής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ. Έχει πολυετή ακαδημαϊκή και επαγγελματική εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ελλάδα στο αντικείμενο της περιβαλλοντικής γεωτεχνικής, με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς χαρακτηρισμού και αποκατάστασης χώρων ρυπασμένων από επικίνδυνα απόβλητα. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν αριθμητική και φυσική προσομοίωση της κίνησης στο υπέδαφος οργανικών ρύπων που δεν αναμειγνύονται με το νερό, λήψη αποφάσεων σε θέματα περιβαλλοντικής αποκατάστασης και διδακτική της επιστήμης του μηχανικού. Τα τελευταία 20 χρόνια συμμετέχει ενεργά σε επιτροπές για τη διδασκαλία θεμάτων πολιτικού μηχανικού και από το 2017 είναι πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής για την Εκπαίδευση TC306 της International Society for Soil Mechanics and Geotechnical Engineering (ISSMGE), που διοργανώνει στην Αθήνα το 5ο Διεθνές Συνέδριο για την Εκπαίδευση στη Γεωτεχνική Μηχανική στις 24-25 Ιουνίου 2020.

     

     

    Τόπος: Κ2 - Κτίριο ΜΗΠΕΡ, Κ2.Α.3
    Έναρξη: 11/12/2018 13:30
    Λήξη: 11/12/2018 14:30

     

     


    Συνημμένα:

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012