Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Ερευνητικής εργασίας Ανδριώτη Νεφέλης σχολής - ΑΡΜΗΧ

  • Συντάχθηκε 30-11-2018 12:06 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: -

     


    Ονοματεπώνυμο:Νεφέλη Ανδριώτη

     

    Τίτλος :ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ:
    Προϋποθέσεις και αρχές

    Title:REHABILITATION OF INDUSTRIAL CULTURAL HERITAGE:
    Requirements and principles

    Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018, 6 μ.μ.
    Σχεδιαστήριο 3ου έτους,

    Εξεταστική Επιτροπή

     Επίκ. Καθ.  Α.Τζομπανάκης Αλέξιος (επιβλέπων)
     Επικ. Καθ. Κ.Ασλανίδης
     Επικ. καθ Δ. Διμέλλη


    Περίληψη

     Η προκείμενη μελέτη έχει ως αφετηρία την ιστορική ανασκόπηση της εκβιομηχάνισης της Ελλάδας, την απογείωση της βιομηχανικής της δραστηριότητας και το στάδιο της αποβιομηχάνισης της. Στο δεύτερο κεφάλαιο εξετάζεται η εμφάνιση του κλάδου της βιομηχανικής αρχαιολογίας, γεγονός που διεύρυνε το αντικείμενο προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και αναγνωρίστηκε η ιστορική, κοινωνική και τεχνολογική αξία των ανενεργών βιομηχανικών μονάδων. Το τρίτο κεφάλαιο πραγματεύεται το σύνολο των αξιών που διέπουν τη βιομηχανική κληρονομιά καθώς και η αναπόσπαστη σχέση αυτής με το τοπίο, βασικοί παράγοντες που χρειάζεται να ληφθούν υπόψη στον σχεδιασμό της επανάχρησης. Ακόμη, η ύπαρξη βιομηχανικού εξοπλισμού καθιστά επιτακτική την ανάγκη της διάσωσης του και της ανάδειξης του, στο πλαίσιο της νέας χρήσης.
     Σκοπός της συγκεκριμένης έρευνας είναι η διερεύνηση των παραγόντων που επηρεάζουν τη διαδικασία της λήψης των αποφάσεων για την ανάπλαση των βιομηχανικών κατάλοιπων. Οι αξίες που διέπουν τα ανενεργά κελύφη, η ταυτότητα του τόπου και η διάσωση του μηχανολογικού εξοπλισμού συνθέτουν ένα μοναδικό πλέγμα, που καθοδηγεί τη διαδικασία λήψης των αποφάσεων επανάχρησης.

     

     



    Τόπος: Γ1 - Σχεδιαστήρια ΑΡΜΗΧ και Εργαστήρια
    Έναρξη: 06/12/2018 18:00
    Λήξη: 06/12/2018 19:00


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012