Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Βραβείο Διδακτικού/Εργαστηριακού Διδακτικού Έργου μέλους Ε.Ε.Π./Ε.ΔΙ.Π./Ε.Τ.Ε.Π. 2018

  • Συντάχθηκε 23-10-2018 15:00 από Georgia Tzobanaki Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: gtzobanaki<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: υπάλληλος.

    Η Πρυτανεία του Ιδρύματος προτίθεται να απονείμει το Βραβείο Διδακτικού / Εργαστηριακού Διδακτικού Έργου 2018 σε ένα μέλος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) ή Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π) ή Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (Ε.Τ.Ε.Π.) του Πολυτεχνείου Κρήτης. Σκοπός του βραβείου είναι να τονίσει τον στόχο του Πολυτεχνείου Κρήτης για εξαίρετο διδακτικό/εργαστηριακό διδακτικό έργο στα προγράμματα προπτυχιακών σπουδών και ταυτόχρονα να επιβραβεύσει εκείνα τα μέλη Ε.Ε.Π./Ε.ΔΙ.Π./Ε.Τ.Ε.Π. που υπηρετούν αυτό το ιδανικό με ξεχωριστή ικανότητα και αφοσίωση. Η απονομή του βραβείου θα πραγματοποιηθεί κατά τη φετινή τελετή απονομής μεταπτυχιακών και διδακτορικών διπλωμάτων στις 7 Δεκεμβρίου 2018.

     

    ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

    Παρά το γεγονός ότι είναι δύσκολο να οριστούν αυστηρά κριτήρια για την αξιολόγηση της διδακτικής ή εργαστηριακής διδακτικής προσφοράς των υποψηφίων για βράβευση, τα κύρια στοιχεία είναι η γνώμη των ίδιων των διδασκομένων και των συνεργαζόμενων μελών Δ.Ε.Π. του Πολυτεχνείου Κρήτης. Το ακαδημαϊκό ήθος, επίσης, αποτελεί αυτονόητη προϋπόθεση και θα πρέπει να τεκμηριωθεί η εξέχουσα ηθική συμπεριφορά του υποψηφίου.

    Στα βασικά κριτήρια αξιολόγησης περιλαμβάνονται τα εξής:

    (i) Η επίσημη επί σειρά ετών αξιολόγηση του διδακτικού ή εργαστηριακού διδακτικού έργου του υποψηφίου από τους φοιτητές της Σχολής, όπου αυτή διενεργείται.

    (ii) Η γραπτή μαρτυρία αποφοίτων(*) που έχουν παρακολουθήσει ένα ή περισσότερα μαθήματα ή εργαστηριακές ασκήσεις του υποψήφιου.

    (iii) Η τεκμηριωμένη αφοσίωση του υποψήφιου στην εφαρμογή σύγχρονων διδακτικών μεθόδων, αλλά και στη χρήση σύγχρονων εκπαιδευτικών τεχνολογιών.

     

    ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

    Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από τη Σύγκλητο του Πολυτεχνείου Κρήτης.

     

    ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

    Προτάσεις για το Βραβείο Διδακτικού/Εργαστηριακού Διδακτικού Έργου μέλους Ε.Ε.Π./Ε.ΔΙ.Π./Ε.Τ.Ε.Π. μπορούν να υποβληθούν από:

    • Απόφοιτους Σχολής του ΠΚ που έχουν παρακολουθήσει μαθήματα ή εργαστηριακές ασκήσεις του προτεινόμενου και είναι σε θέση να γνωρίζουν την ποιότητα της διδασκαλίας ή της εργαστηριακής διδασκαλίας του. Θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα αν οι προτείνοντες είχαν οι ίδιοι μια αξιοσημείωτη επαγγελματική εξέλιξη που ενδεχομένως επηρεάστηκε από τη διδασκαλία του προτεινόμενου.
    • Την επιτροπή σπουδών ή άλλο όργανο της Σχολής, επικαλούμενο αντικειμενικά στοιχεία για το διδακτικό ή το εργαστηριακό διδακτικό έργο του υποψηφίου.
    • Μέλη ΔΕΠ του Πολυτεχνείου Κρήτης που είναι σε θέση να επικαλεστούν προσωπική γνώμη, αλλά και αντικειμενικά στοιχεία για το διδακτικό ή εργαστηριακό διδακτικό έργο του υποψηφίου.

    Επίσης, θα συνεκτιμηθεί και κάθε επιπλέον στοιχείο που τίθεται στη διάθεση της Συγκλήτου από οποιονδήποτε είναι σε θέση να το τεκμηριώσει αξιόπιστα.

    Οι προτάσεις μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση rector@central.tuc.gr έως και την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018.


    Η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης

     

    (*)Όχι εν ενεργεία φοιτητών, διότι αυτό ενδέχεται να θέτει σοβαρά ζητήματα σύγκρουσης ρόλων, αφού η μαρτυρία πρέπει να είναι επώνυμη.


    Συνημμένα:

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012