Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας του φοιτητή Χριστόπουλου Παναγιώτη, Σχολής Μηχ.Ο.Π.

  • Συντάχθηκε 28-09-2018 15:15 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: -

    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

    Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Εξεταζόμενος φοιτητής: Χριστόπουλος Παναγιώτης

    Θέμα Διπλωματικής Εργασίας: Η επίδραση του βαθμού κορεσμού στην ευστάθεια εδαφικών πρανών

     

    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή:

    Επικ. Καθ. Στειακάκης Εμμανουήλ (επιβλέπων)

    Καθ. Γαλετάκης Μιχαήλ

    Καθ. Εξαδάκτυλος Γεώργιος

     

    Περίληψη

    Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως αντικείμενο τη διερεύνηση της ευστάθειας εδαφικών πρανών σε συνθήκες μερικού κορεσμού, λόγω μεταβολής της μύζησης.

    Διερευνήθηκε η ευστάθεια ενός πρανούς  που δομείται από ένα εδαφικό γεωϋλικό (μανδύα αποσάθρωσης) με ή χωρίς υποκείμενο μητρικό πέτρωμα. Εξετάσθηκε η συμπεριφορά για δύο διαφορετικού τύπου εδαφικούς σχηματισμούς: μιας ιλυώδους άμμου και ενός αργιλικού σχηματισμού.

    Για τη διερεύνηση της επίδρασης της μύζησης στην ευστάθεια των πρανών, πραγματοποιήθηκε παραμετρική ανάλυση, με προσομοίωση της κατείσδυσης από βροχόπτωση σταθερής έντασης και διάρκειας 24 h.

    Οι αναλύσεις ευστάθειας πραγματοποιήθηκαν με χρήση του λογισμικού GeoStudio. Αρχικά έγινε προσομοίωση της ροής του νερού και της μεταβολής της πίεσης των πόρων λόγω βροχόπτωσης, (με το λογισμικό SEEP/W). Στη συνέχεια ακολούθησε η διερεύνηση της ευστάθειας (με το λογισμικό SLOPE/W), με χρήση του εκτεταμένου Mohr – Coulomb κριτήριου, προκειμένου να συμπεριληφθεί στην ανάλυση και η επίδραση της μύζησης.

    Από τις αναλύσεις προέκυψε σημαντική μείωση του συντελεστή ασφαλείας της τάξης του 40% για την περίπτωση της ιλυώδους άμμου και 7% στην περίπτωση του συνεκτικού αργιλικού εδάφους μετά από τη διακοπή της παρατεταμένης βροχόπτωσης. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι  η παρουσία συνεκτικού υποβάθρου σε μικρό βάθος  επιδεινώνει τις συνθήκες ευστάθειας.

    Ακολούθησε η διερεύνηση της ευστάθειας απόθεσης στείρων υλικών λιγνιτωρυχείου, με σκοπό να εκτιμηθούν οι κυριότεροι παράγοντες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αστοχίες απόθεσης άγονων υλικών σε συνθήκες παραταγμένης βροχόπτωσης. Προσδιορίσθηκε η χαρακτηριστική καμπύλη των στείρων υλικών της απόθεσης και εκτιμήθηκε η συμπεριφορά αυτής. Η ανάλυση, έδειξε σημαντική μείωση του συντελεστή ασφαλείας, της τάξεως του 20% με το πέρας της βροχόπτωσης χωρίς την εκδήλωση φαινομένων αστοχίας.



    Τόπος: Μ3 - Κτίριο ΜΗΧΟΠ, Μ3.108
    Έναρξη: 04/10/2018 11:00
    Λήξη: 04/10/2018 12:00


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012