Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση διπλωματικής εργασίας κ. Πασσίση Σπυρίδωνος - Σχολή ΗΜΜΥ

  • Συντάχθηκε 25-06-2018 10:50 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: -

    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών
    Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΑΣΣΙΣΗ

    με θέμα

    Οικονομοτεχνική Μελέτη Διαστασιολόγησης Φωτοβολταϊκών Στέγης για Διασύνδεση με το Ηλεκτρικό Δίκτυο
    Techno-Economic Study for Roof Photovoltaic Sizing for Integration into the Power Grid

    Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, 10 π.μ.
    Αίθουσα 145.Π58, Κτίριο Επιστημών, Πολυτεχνειούπολη

    Εξεταστική Επιτροπή
    Καθηγητής Κωνσταντίνος Καλαϊτζάκης (επιβλέπων)
    Αναπληρωτής Καθηγητής Ευτύχιος Κουτρούλης
    Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διονυσία Κολοκοτσά (Σχολή ΜΗΠΕΡ)


    Περίληψη

    Η παρούσα διπλωματική εργασία πραγματεύεται την εγκατάσταση ενός διασυνδεδεμένου φωτοβολταϊκού συστήματος, ισχύος 10 kWp, με τη μορφή ηλιακής στέγης. Συγκεκριμένα πραγματεύεται τόσο την τεχνική μελέτη που πραγματοποιήθηκε όσο και την οικονομική αξιολόγηση του έργου.
    Αρχικά παρουσιάζονται κάποια στοιχεία για τη σύγχρονη τεχνολογία που χρησιμοποιείται σε τέτοιου είδους έργα καθώς και το νομικό πλαίσιο που τα διέπει. Γίνεται επίσης αναφορά στις τάσεις εξέλιξης της αγοράς και του κόστους επένδυσης. Στη συνέχεια γίνεται χρήση του λογισμικού Google Trimble Sketchup για τη σχεδίαση και παρουσίαση της μορφής της ηλιακής αυτή στέγης και περιγράφονται τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν για την πραγματοποίηση της μελέτης και της προσομοίωσης. Η τεχνική μελέτη περιλαμβάνει την χωροθέτηση των πλαισίων και τον τρόπο σύνδεσης της ηλιακής στέγης.
    Ακολουθεί η οικονομική αξιολόγηση του έργου. Η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια ενός διασυνδεδεμένου συστήματος πωλείται στον προμηθευτή του δικτύου, επιτρέποντας έτσι στον ιδιοκτήτη της εγκατάστασης να αντιμετωπίζει το έργο ως ένα επενδυτικό σχέδιο. Γίνεται παρουσίαση όλων των παραμέτρων που επηρεάζουν την οικονομική απόδοση του έργου, όπως η συνολική εγκατεστημένη ισχύς, η ετήσια παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια, το ύψος της εγγυημένης τιμής πώλησης, το κόστος κεφαλαίου, το κόστος συντήρησης και ασφάλισης κ.α. Στη συνέχεια υπολογίζονται αναλυτικά οι καθαρές ταμειακές ροές όπως και οι χρηματοοικονομικοί δείκτες της επένδυσης.
    Τέλος αναλύονται οι δείκτες Καθαρής Παρούσας Αξίας και Εσωτερικού Βαθμού Απόδοσης και εξάγονται τελικά συμπεράσματα για την ανθεκτικότητα και την οικονομική βιωσιμότητα της επένδυσης.

    Σύνδεσμος εκδήλωσης:

    Τόπος: Λ - Κτίριο Επιστημών/ΗΜΜΥ, 145Π-58, Πολυτεχνειούπολη
    Έναρξη: 27/06/2018 10:00
    Λήξη: 27/06/2018 11:00


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012