Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Συνέδριο για τα Ψηφιακά Μέσα και την Ορθόδοξη Ποιμαντική στο Κολυμπάρι

  • Συντάχθηκε 14-06-2018 19:12 από Michail Lagoudakis Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: lagoudakis<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: 14-06-2018 19:12

    Ιδιότητα: ΔΕΠ ΗΜΜΥ.

    Την ερχόμενη εβδομάδα διεξάγεται ένα ενδιαφέρον συνέδριο στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) στο Κολυμπάρι, το οποίο έχει ως εισηγητές  διακεκριμένους επιστήμονες υψηλού κύρους από όλο τον κόσμο, με αντικείμενο την ψηφιακή εποχή, την τεχνολογία, τον σύγχρονο άνθρωπο και την πνευματική του διάσταση. Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς ευγενικά προσκαλεί όλα τα μέλη του Πολυτεχνείου Κρήτης να παρακολουθήσουν το συνέδριο, εφόσον ενδιαφέρονται. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ωστόσο αν κάποιος θέλει να λάβει πιστοποιητικό συμμετοχής ή πρακτικά, θα πρέπει να επικοινωνήσει με τη Γραμματεία (κα Τζολάκη, 2824022245).


    Δεύτερο Διεθνές Συνέδριο για τα Ψηφιακά Μέσα και την Ορθόδοξη Ποιμαντική «Ύδωρ Ζων»
    2nd International Conference on Digital Media and Orthodox Pastoral Care (DMOPC18)
    Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, Κολυμπάρι

    18-21 Ιουνίου 2018

    Στην εποχή μας, που χαρακτηρίζεται από την κυριαρχία των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης και επικοινωνίας, δεν μπορεί να απουσιάζει το ζωογόνο μήνυμα της Αναστάσεως από τη «γλώσσα» που χρησιμοποιεί ο σύγχρονος άνθρωπος. Σήμερα που η έκφραση και η επικοινωνία των ανθρώπων διέρχεται μια πραγματική κοσμογονία, με ιστοσελίδες, κοινωνικά δίκτυα, πρόσβαση μέσω διαφορετικών συσκευών, εκμηδένιση χρονικών και γεωγραφικών αποστάσεων, τηλε-εκπαίδευση, ψηφιακές ταυτότητες, το αίτημα για μια αυθεντική πνευματική νοηματοδότηση του ανθρώπινου βίου γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό.

    Διοργάνωση: «Πεμπτουσία» (www.pemptousia.gr), Orthodox Christian Network (www.myocn.net) από Αμερική, Bogoslov (www.bogoslov.ru) από Ρωσία και πολλοί άλλοι φορείς.


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012