Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση διπλωματικής εργασίας κ. Όλγα Χαλκιαδάκη - Σχολή ΜΠΔ

  • Συντάχθηκε 21-05-2018 12:43 από Nektarios Arnaoutakis Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: narnaoutakis<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΤΕΠ ΜΠΔ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΠΔ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΧΟΠ

    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

    ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

     

    Ονοματεπώνυμο: ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ ΟΛΓΑ

    Αριθμός Μητρώου: 2014019073

     

    Θέμα

    Τίτλος στα Ελληνικά: Αξιολόγηση και ανασχεδιασμός επιχειρησιακών διαδικασιών με τη μέθοδο της Περιβάλλουσας Ανάλυσης Δεδομένων.

    Τίτλος στα Αγγλικά: Evaluation and reengineering of business processes using Data Envelopment Analysis.

     

    Εξεταστική Επιτροπή:

    Επιβλέπων: Γρηγορούδης Ευάγγελος

    Πρώτο Μέλος: Ματσατσίνης Νικόλαος

    Δεύτερο Μέλος: Ζοπουνίδης Κων/νος

     

    Περίληψη

    Ο όρος ανασχεδιασμός διαδικασιών αφορά ένα μεγάλο σύνολο μεθόδων που χρησιμοποιούνται και εφαρμόζονται, ώστε να βελτιωθούν οι επιχειρησιακές διαδικασίες. Ο όρος επιχειρησιακές διαδικασίες αφορά το σύνολο των δεδομένων και των δραστηριοτήτων, που πλαισιώνουν μια δομημένη μονάδα και ο σκοπός της επεξεργασίας τους, αποτελεί τη βελτίωση των υπηρεσιών και των προϊόντων μιας επιχείρησης.

    Ο βασικός στόχος της συγκεκριμένης μεταπτυχιακής διατριβής είναι η μελέτη της βελτιστοποίησης των επιχειρησιακών διαδικασιών μιας επιχείρησης. Η επιχείρηση αφορά μία βιοτεχνία και ασχολείται με την παραγωγή και επεξεργασία υλικών, ενώ για τη βελτιστοποίηση των επιχειρησιακών διαδικασιών θα χρησιμοποιηθεί η μέθοδος της Περιβάλλουσας Ανάλυσης Δεδομένων (DEA - Data Environment Analysis). Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μοντελοποίηση, οι επιχειρησιακές διαδικασίες αποτελούν τη Μονάδα Λήψης Αποφάσεων (DMU - Decision Making Units), όπου δεδομένα εισόδου μετατρέπονται σε δεδομένα εξόδου.

    Στα πλαίσια της εργασίας θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην επιλογή και συλλογή δεδομένων εισόδων και εξόδων, τα οποία καθορίζουν και την αποδοτικότητα της κάθε επιχειρησιακής διαδικασίας. Με βάση την ισχύουσα βιβλιογραφία, οι μεταβλητές εισόδου αφορούν τους πόρους που χρησιμοποιεί κάθε διαδικασία (πχ προσωπικό, κόστος, χρόνος), ενώ τα αποτελέσματα εστιάζονται στο οικονομικό ή μη αποτέλεσμα της διαδικασίας (παραγόμενη έξοδος, συνεισφορά στα έσοδα, κρισιμότητα διαδικασίας, ικανοποίηση / αξία για τον πελάτη κλπ). Τα αποτελέσματα της μεθόδου DEA είναι σε θέση να εντοπίσουν τις επιχειρησιακές

    διαδικασίες, όπου η εκτιμώμενη αποδοτικότητα είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Στις περιπτώσεις αυτές, προτείνεται ο ανασχεδιασμός των συγκεκριμένων διαδικασιών, λαμβάνοντας υπόψη τα συνολικά αποτελέσματα της συγκριτικής ανάλυσης, που παρέχει η DEA .

    To συγκεκριμένο πλαίσιο αξιολόγησης και ανασχεδιασμού επιχειρησιακών διαδικασιών είναι σε θέση να βοηθήσει μία επιχείρηση, ώστε να μπορέσει να επιβιώσει μέσα σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, βελτιώνοντας την κερδοφορία, την ικανοποίηση των πελατών, αλλά και τις συνολικές της επιδόσεις.

     

    Ημερομηνία Εξέτασης

    Ημέρα/Μήνας/Έτος: Τετάρτη 23/05/2018

    Ώρα: 12:00

     

    Χώρος Εξέτασης

    Αίθουσα: ΕΡΓΑΣΥΑ

    Κτίριο: 


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012