Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Ομιλία Κ. Σταμάτη Κριμιζή στα Χανιά: "Εξερεύνηση του Πλούτωνα και έξοδος στο Γαλαξία, Τα Διαστημόπλοια New Horizons και Voyagers"

  • Συντάχθηκε 26-04-2018 12:22 από Panagiotis Bellonias Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: pbellonias<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: προπτυχιακός ΗΜΜΥ.

    Ημερομηνία: Σάββατο 28 Απριλίου
    Ώρα: 19:30 - 21:30
    Μέρος: Πνευματικό Κέντρο Χανίων

    Το φοιτητικό παράρτημα του ΙΕΕΕ του Πολυτεχνείου Κρήτης θα ήθελε να σας προσκαλέσει σε μία από τις σημαντικότερες ομιλίες που διοργανώνεται στα Χανιά από τον Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας Κρήτης σε συνεργασία με την περιφερειακή ενότητα Χανίων, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, την ομιλία του Ακαδημαϊκού Κ. Σταμάτη Κριμιζή με θέμα: Εξερεύνηση του Πλούτωνα και έξοδος στο Γαλαξία, Τα Διαστημόπλοια New Horizons και Voyagers.

    Λίγα λόγια για τον Κ. Σταμάτη Κριμιζή:
    Ο καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής είναι ο μόνος επιστήμονας που έχει συμμετάσχει σε αποστολές προς όλους τους πλανήτες του Ηλιακού Συστήματος. Σημαντικό στέλεχος του διαστημικού προγράμματος των ΗΠΑ, ο Δρ. Κριμιζής διατέλεσε επικεφαλής επιστήμονας και αργότερα διευθυντής του τμήματος Διαστημικής στο φημισμένο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής (APL) του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Το βιογραφικό του περιλαμβάνει 23 αποστολές της NASA και της ευρωπαϊκής διαστημικής υπηρεσίας ESA, περισσότερες από 600 επιστημονικές δημοσιεύσεις αλλά και πολλά βραβεία.


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012