Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

ΣΧΟΛΗ ΜΗΠΕΡ: Παρουσίαση μεταπτυχιακής εργασίας κ. Αργυρώς Κουκουτσάκη

  • Συντάχθηκε 27-03-2018 09:23 από Dimitra Pateraki Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: dpateraki<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: υπάλληλος ΜΗΠΕΡ. Άλλες ιδιότητες: υπάλληλος

    ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

     

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ

                                                    (για Ανάρτηση)  

    Όνοματεπώνυμο Μεταπτυχιακού Φοιτητή: Αργυρώ Κουκουτσάκη

    Α.Μ.: 2014057361

    Ημερομηνία Παρουσίασης: Τρίτη 27/03/2018

    Ώρα: 11:15

    Αίθουσα: Κ1.119

     

    Θέμα ΜΔΕ: «Μελέτη Επαναχρησιμοποίησης Επεξεργασμένου Αμιαντοτσιμέντου Ως Ενισχυτικό Δομικών Υλικών»

     

    Επιβλέπων: Ευάγγελος Γιδαράκος

    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή:

    1. Ευάγγελος Γιδαράκος
    2. Κωνσταντίνος Κομνίτσας
    3. Ιωάννης Τσομπανάκης

     

    Περίληψη:

     

    Δύο από τους σημαντικότερους τομείς μελέτης στη σύγχρονη κοινωνία αποτελούν ο τομέας των κατασκευών και η προστασία του περιβάλλοντος. Δύο αλληλένδετοι κλάδοι όπου ο ένας εξυπηρετεί τις ανάγκες του άλλου με πάρα πολλά και διαφορετικά πεδία εφαρμογής. Στα πλαίσια της παρούσας διατριβής μελετάται η σχέση ανάμεσα στη διαχείριση αποβλήτων αμιαντοτσιμέντου και στην χρησιμοποίησή τους από τον κατασκευαστικό τομέα.

    Συγκεκριμένα, το αμιαντοτσιμέντο που αποτελεί κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία και αποτελεί μία από τις συνηθέστερες εφαρμογές αμιαντούχων υλικών, υπέστη επεξεργασία για την αποτοξικοποίηση και χρησιμοποίησή του ως ενισχυτικό υλικό στην παρασκευή δοκιμίων σκυροδέματος. Χρησιμοποιήθηκαν τέσσερις διαφορετικές μορφές επεξεργασμένου αμιαντοτσιμέντου η παρασκευή των οποίων διέφερε τόσο στον τρόπο επεξεργασίας όσο και στην χρονική διάρκεια που απαιτήθηκε. Παρήχθησαν αρκετές σειρές δοκιμίων με διαφορετικές αναλογίες από τα εξεταζόμενα υλικά για να μελετηθεί ο τρόπος που καθένα από αυτά επηρεάζει τις μηχανικές ιδιότητες του σκυροδέματος. Τα αποτελέσματα των δοκιμίων αυτών συγκρίθηκαν με ένα δοκίμιο αναφοράς πρότυπων συνθηκών χωρίς προσθήκη επεξεργασμένου αμιαντοτσιμέντου και με ένα δοκίμιο στο οποίο είχε προστεθεί έτοιμο εμπορικό ενισχυτικό υλικό παρόμοιων ιδιοτήτων και χαρακτηριστικών με τα εξεταζόμενα. Η κοκκομετρική ανάλυση, η δοκιμή Chapelle, η μέθοδος UPV, η φασματοσκοπία ακτινών Χ φθορισμού (XRF) όπως και η τεχνική περίθλασης ακτινών Χ (XRD) των επιμέρους υλικών είναι κάποιες από τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν.

    Από τις ανωτέρω περιγραφόμενες μεθόδους προέκυψαν πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα όσον αφορά τη χρήση των εξεταζόμενων υλικών ως πρόσθετα ενισχυτικά σκυροδέματος. Τα επεξεργασμένα αυτά υλικά αμιαντοτσιμέντου προσέδωσαν στα δοκίμια μηχανικές ιδιότητες παρόμοιες ή και ακόμα καλύτερες από αυτές του ήδη χρησιμοποιούμενου εμπορικού υλικού.


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012