Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας της φοιτήτριας Αρφαρά Μαρία Αίγλης, Σχολής μηχ.Ο.Π

  • Συντάχθηκε 22-03-2018 12:52 από Niki Pantelaki Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: npantelaki<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: υπάλληλος ΜΗΧΟΠ.

    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Εξεταζόμενη φοιτήτρια: Αρφαρά Μαρία-Αίγλη
    Τόπος: Αίθουσα Συνεδριάσεων  Μ3.108 ΜΗΧΟΠ
    Έναρξη: 28/03/2018 10:00
    Λήξη: 28/03/2018 11:00

    Θέμα Διπλωματικής Εργασίας: Ανάλυση- εκτίμηση του εργασιακού κινδύνου σε ορυχείο παραγωγής κίσσηρης.
    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή:
    Καθ. Γαλετάκης Μιχαήλ (επιβλέπων)
    Καθ. Κομνίτσας Κωνσταντίνος
    Καθ. Εξαδάκτυλος Γεώργιος

    Περίληψη

    Η εξασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας αποτελεί σημαντικό παράγοντα κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας και προόδου για κάθε σύγχρονη κοινωνία.

    Στόχος της διπλωματικής εργασίας είναι να αναπτύξει και να εφαρμόσει έναν πρακτικό οδηγό για την ανάλυση και εκτίμηση του εργασιακού κινδύνου σε υπαίθριες και υπόγειες εκμεταλλεύσεις, καθώς και σε όλα τα βοηθητικά τμήματά τους. Η εργασία αποτελείται από οχτώ κεφάλαια και ένα παράρτημα που περιέχει το έντυπο με τους πίνακες του οδηγού που αναπτύχθηκε.

    Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται μια εισαγωγή στις βασικές έννοιες που σχετίζονται με τα θέματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία και αναφορά στην ελληνική πραγματικότητα. Στη συνέχεια παρουσιάζεται η γενική μεθοδολογία ανάλυσης του κινδύνου, καθώς και οι βασικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται. Στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται η ανάπτυξη του πρακτικού οδηγού και δίνονται αναλυτικά τα βήματα για την εφαρμογή του, σε μορφή οδηγιών. Στο τέταρτο κεφάλαιο γίνεται παρουσίαση της εταιρίας και περιγραφή των τμημάτων της, όπου θα γίνει η εφαρμογή του οδηγού (ορυχείο κίσσηρις), ενώ στο κεφάλαιο 5 υλοποιείται η εφαρμογή της μεθοδολογίας στο ορυχείο που επιλέχθηκε. Στο έκτο κεφάλαιο προτείνονται τα μέτρα για την εξάλειψη του κινδύνου και στο έβδομο γίνεται συζήτηση των αποτελεσμάτων της ανάλυσης-εκτίμησης.

    Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η μεθοδολογία που υιοθετεί ο οδηγός που αναπτύχθηκε καλύπτει τις ανάγκες των μεταλλευτικών-λατομικών επιχειρήσεων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε μεμονωμένα για κάθε τμήμα ή θέση εργασίας είτε συνολικά για όλο το λατομείο, δίνει τη δυνατότητα του επανελέγχου χωρίς να χρειαστεί να γίνει όλη η διαδικασία από την αρχή και είναι απλή στην εφαρμογή της.


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012