Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

ΣΧΟΛΗ ΜΗΠΕΡ: Παρουσίαση μεταπτυχιακής εργασίας κ. Χρυσής Μαραβελάκη

  • Συντάχθηκε 21-03-2018 15:44 από Dimitra Pateraki Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: dpateraki<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: υπάλληλος ΜΗΠΕΡ. Άλλες ιδιότητες: υπάλληλος

    ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

     

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ

                                                    (για Ανάρτηση)  

    Όνοματεπώνυμο Μεταπτυχιακής Φοιτήτριας: Χρυσής Μαραβελάκη

    Α.Μ.: 2014057352

    Ημερομηνία Παρουσίασης: Τρίτη 27/3/2018

    Ώρα: 13:00

    Αίθουσα: Κ2.Α.3

     

    Θέμα ΜΔΕ: «Σεισμική απόκριση χώρων υγειονομικής ταφής απορριμμάτων»

     

    Επιβλέπων:… Ιωάννης Τσομπανάκης ….

    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή:

    1…… Ιωάννης Τσομπανάκης …..

    2…… Ευάγγελος Γιδαράκος …..

    3…… Γεώργιος Καρατζάς ……..

     

    Περίληψη:

     

    Οι χώροι υγειονομικής ταφής απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α.) είναι μεγάλες γεωκατασκευές, η ασφάλεια και η λειτουργικότητα των οποίων σχετίζεται με την κάλυψη των αναγκών των κοινωνιών που εξυπηρετούν, αλλά και με την προστασία του περιβάλλοντος. Σε χώρες με υψηλή  σεισμικότητα, όπως είναι η Ελλάδα, ο σχεδιασμός τέτοιων μεγάλων τεχνικών έργων είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον σεισμικό κίνδυνο. Ο αντισεισμικός σχεδιασμός ενός Χ.Υ.Τ.Α. πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις διάφορες αβεβαιότητες που χαρακτηρίζουν ένα τέτοιο έργο που σχετίζονται με τη γεωμετρία, τις ιδιότητες των υλικών, τα χαρακτηριστικά της διέγερσης, κλπ, καθώς και τις αυξημένες απαιτήσεις ασφαλείας λόγω των ιδιαίτερα δυσμενών συνεπειών στην κοινωνία και στο περιβάλλον από ενδεχόμενη αστοχία.

    Στόχος της παρούσας εργασίας είναι η μελέτη της σεισμικής απόκρισης Χ.Υ.Τ.Α., χρησιμοποιώντας τη μέθοδο των πεπερασμένων στοιχείων για να εξεταστεί η επιρροή της διακύμανσης των ιδιοτήτων των απορριματικών υλικών, οι οποίες έχουν σημαντική διασπορά αφού εξαρτώνται από διάφορες παραμέτρους. Αντίστοιχα σύνθετη είναι και η δυναμική ανάλυση με την επιβολή διαφόρων διεγέρσεων στη βάση του ΧΥΤΑ με ποικίλο συχνοτικό περιεχόμενο και επίπεδο σεισμικής έντασης. Στο πλαίσιο της παρούσας διερεύνησης χρησιμοποιήθηκε το επιστημονικό λογισμικό QUAD4M, το οποίο βασίζεται στη χρήση της ισοδύναμης γραμμικής μεθόδου για τη διενέργεια των δυναμικών μη-γραμμικών αναλύσεων. Στην εργασία παρουσιάζεται εκτενώς η διαδικασία που ακολουθήθηκε στην παρούσα μελέτη για έναν τυπικό Χ.Υ.Τ.Α., με αναλυτικά στοιχεία και περιγραφές των μηχανικών ιδιοτήτων της γεωκατασκευής και παρουσιάζονται τα εκτενή αποτελέσματα της διεξαχθείσας αριθμητικής διερεύνησης. Η εργασία ολοκληρώνεται με την αξιολόγηση των εξαχθέντων αποτελεσμάτων και την παρουσίαση των σχετικών συμπερασμάτων και προτάσεων.


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012