Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας του φοιτητή Ζωντανού Φωτίου, Σχολής μηχ.Ο.Π

  • Συντάχθηκε 15-03-2018 13:40 από Niki Pantelaki Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: npantelaki<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: υπάλληλος ΜΗΧΟΠ.

    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Εξεταζόμενος φοιτητής: Ζωντανός Φώτιος
    Τόπος: Αίθουσα Συνεδριάσεων  Μ3.108 ΜΗΧΟΠ
    Έναρξη: 22/03/2018 10:00
    Λήξη:22/03/2018 11:00

    Θέμα Διπλωματικής Εργασίας: Σύγκριση γεωλογικού-ογκομετρικού μοντέλου λατομείου μαρμάρου και επιλογή βέλτιστης μεθόδου εκμετάλλευσης.
    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή:
    Καθ. Εξαδάκτυλος Γεώργιος (επιβλέπων)
    Καθ. Γαλετάκης Μιχαήλ
    Δρ. Σαράτσης Γεώργιος

    Περίληψη

    Η εμπορική αξία των λευκών μαρμάρων εξαρτάται περισσότερο από την λευκότητα, σύννεφα ή ζώνες γκρίζου ή άλλου χρώματος, άλλες χρωματικές ατέλειες και τις ασυνέχειες από την κλίμακα των μερικών cm ή m. Οι ασυνέχειες μεγάλης εμμονής σε ένα κοίτασμα μαρμάρου είναι αυτές του καθορίζουν τις διαστάσεις των όγκων ή των πλακών που θα πουληθούν.

    Σε ένα λατομείο δολομιτικού μάρμαρου ορύχθησαν πυρηνοληπτικές γεωτρήσεις σε κάναβο και αξιολογήθηκε η συχνότητα των ασυνεχειών ανά 1m μήκους πυρήνα (Fracture Frequency ή FF). Σύμφωνα με τις 4 κλάσεις (FF) (0-1.5 1/m, 1.5-3 1/m 3-6 1/m και >6 1/m) πραγματοποιήθηκε ο χαρακτηρισμός κάθε όγκου ενός ογκομετρικού μοντέλου του λατομείου.

    Η παρούσα διπλωματική εργασία αποσκοπεί στη σύγκριση ενός «γεωλογικού μοντέλου» ποιότητας-παραγωγής με το ογκομετρικό μοντέλο ποιότητας μαρμάρου, σε συνάρτηση μόνο με τη συχνότητα ασυνεχειών (FF). Ως «γεωλογικό μοντέλο» στην παρούσα διπλωματική χαρακτηρίζεται κάθε πάνελ μαρμάρου κατά τον ποιοτικό έλεγχο της παραγωγής σε σχέση με τη συχνότητα των ασυνεχειών στις 4 κλάσεις ενώ ως ογκομετρικό μοντέλο χαρακτηρίζεται κάθε block διαστάσεων 3x3x6m3 που κατασκευάστηκε από γεωστατιστική ανάλυση πυρηνοληπτικών γεωτρήσεων σε σχέση με τη συχνότητα των ασυνεχειών τους στις ίδιες κλάσεις.

    Η σχεδίαση των μοντέλων πραγματοποιήθηκε με την χρήση κατάλληλου λογισμικού Cad για σύγκριση των δύο μοντέλων. Με την σύγκριση των δύο μοντέλων κρίνεται η αναγκαιότητα αναπροσαρμογής του ογκομετρικού μοντέλου και η τροποποίηση του σχεδιασμού του λατομείου μάρμαρου για την αύξηση της αποληψιμότητας των εμπορεύσιμων ογκομαρμάρων.​


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012