Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

  • Όλες οι κατηγορίες
  • Ενδοπολυτεχνικές Ανακοινώσεις και Συζητήσεις
  • Ακαδημαϊκές Ανακοινώσεις
  • ΗΜΜΥ - Εργαστήριο Ηλεκτρονικής: Θέματα Διπλωματικών ή Μεταπτυχιακής Έρευνας σε Σύγχρονες Διατάξεις Νανοηλεκτρονικής, σε συνεργασία με το ΙΝΝ-"ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ", το ΙΤΕ, CEA-LETI κ.α.

ΗΜΜΥ - Εργαστήριο Ηλεκτρονικής: Θέματα Διπλωματικών ή Μεταπτυχιακής Έρευνας σε Σύγχρονες Διατάξεις Νανοηλεκτρονικής, σε συνεργασία με το ΙΝΝ-"ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ", το ΙΤΕ, CEA-LETI κ.α.

  • Συντάχθηκε 31-01-2018 23:23 από Matthias Bucher Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: mbucher<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: ΔΕΠ ΗΜΜΥ.

    Στο Εργαστήριο Ηλεκτρονικής (www.electronics.tuc.gr), σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας, ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», διατίθενται τα παρακάτω θέματα σχετικά με σύγχρονες διατάξεις νανοηλεκτρονικών:


    1. Διατάξεις τρανζίστορ FinFET (14nm) νέας γενιάς (σε συνεργασία με το IMEP-LaHC του Πολυτεχνείου της Grenoble και CEA-LΕΤΙ)

    2. Διατάξεις μνήμης διακοπτόμενης αντίστασης (RRAM ή ReRAM) (σε συνεργασία με την Σχολή HMMY του ΔΠΘ και το Πανεπιστήμιο Πατρών)

    3. Διατάξεις τρανζίστορ FET Γραφένιο (GFET) (σε συνεργασία με την Σχολή HMMY του ΔΠΘ και το ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ)

    4. Διατάξεις αγωγιμότητας MoS2 (σε συνεργασία με το ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ)

     

    Τα θέματα ενέχουν πειραματικές διαδικασίες ηλεκτρονικού χαρακτηρισμού, καθώς και θεωρητική μελέτη και μοντελοποίηση της απόδοσης των διατάξεων. Πειραματικές διαδικασίες θα διεξαχθούν στο ΙΝΝ-«Δημόκριτος» καθώς και στο Εργασήριο Ηλεκτρονικής.

    Τα θέματα προσφέρονται σε επίπεδο Διπλωματικών Εργασιών ή και για Μεταπτυχιακές Εργασίες.

    Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν καλές επιδόσεις σε μαθήματα σχετικά με μικροηλεκτρονική (συμπεριλαμβανομένου του μαθήματος Σχεδίασης Αναλογικών Κυκλωμάτων CMOS), καλές γνώσεις Η/Υ, ΜΑΤLAB, και να έχουν έφεση για πειραματική-εργαστηριακή εργασία.

    Πληροφορίες: Αν. Καθηγητής Ματτίας Μπούχερ, bucher@electronics.tuc.gr, 28210 37210, www.electronics.tuc.gr

     


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012