Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Σχ.Μη.Περ.Ανακοίνωση παρουσίασης μεταπτυχιακής διατριβής.Κουτσουπάκη

  • Συντάχθηκε 18-12-2017 13:46 από Georgia Poniridou Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: tponiridou<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: 18-12-2017 14:55

    Ιδιότητα: υπάλληλος ΜΗΠΕΡ.

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ

                                                   

    Όνοματεπώνυμο Μεταπτυχιακού Φοιτητή: Ιωάννη Κουτσουπάκη

    Α.Μ.: 2014057340

    Ημερομηνία Παρουσίασης: Τρίτη 19/12/2017

    Ώρα: 10:00

    Αίθουσα: Κ2.Α.11

     

    Θέμα ΜΔΕ: «Εκτίμηση της σεισμικής επικινδυνότητας της πόλης των Χανίων»

     

    Επιβλέπων:… Ιωάννης Τσομπανάκης ….

    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή:

    1…… Ιωάννης Τσομπανάκης …..

    2…… Κωνσταντίνος Προβιδάκης …..

    3…… Παντελής Σουπιός ……..

     

    Περίληψη:

     

    Το αντικείμενο της παρούσας μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας είναι η μελέτη της σεισμικής επικινδυνότητας του κεντρικού πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης των Χανίων. Η διερεύνηση γίνεται μέσω του λογισμικού QuakeIST, το οποίο λειτουργεί σε περιβάλλον ΓΣΠ (GIS), και συγκεκριμένα του λογισμικού QGIS. Βασικός σκοπός της εργασίας είναι η ρεαλιστική παραμετροποίηση του προβλήματος της σεισμικής επικινδυνότητας και η πρόβλεψη των πιθανών επιπτώσεων (βλαβών και απωλειών), όπως επίσης και της πιθανότητάς εμφάνισής τους σε μελλοντικό σεισμικό φαινόμενο. Ένας ακόμα στόχος, είναι να μπορέσει να διατυπωθεί μία μεθοδολογία που δυνητικά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τους αρμόδιους φορείς ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο λήψης αποφάσεων, για την υλοποίηση κατάλληλων τεχνο-οικονομικών σχεδιασμών και μέτρων αντισεισμικής προστασίας για την πρόληψη και τον περιορισμό απωλειών (ανθρώπινων πρωτίστως, αλλά και οικονομικών) στο μέλλον.

    Αρχικά γίνεται μία εισαγωγή σε γενικές έννοιες της σεισμολογίας και μία σύντομη ανάλυση της σεισμικής και γεωλογικής κατάστασης της περιοχής της πόλης των Χανίων. Στη συνέχεια, γίνεται μια παρουσίαση γενικών στοιχείων και εννοιών για τα ΓΣΠ, αλλά και για το λογισμικό QGIS συγκεκριμένα. Ακολουθεί το κυρίως μέρος της εργασίας, όπου αρχικά αναφέρονται βασικά στοιχεία για το λογισμικό QuakeIST και περιγράφεται η λειτουργία του. Ακολούθως, παρουσιάζεται εκτενώς η διαδικασία που ακολουθήθηκε στην παρούσα μελέτη για το αστικό συγκρότημα των Χανιών, με αναλυτικά στοιχεία και περιγραφές και παρουσιάζονται τα σχετικά αποτελέσματα. Η εργασία ολοκληρώνεται με την αξιολόγηση των εξαχθέντων αποτελεσμάτων μετά και από τη σύγκρισή τους με προηγούμενες σχετικές μελέτες στην εξεταζόμενη περιοχή και την παρουσίαση των σχετικών συμπερασμάτων και προτάσεων.


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012